Putin tarih verdi: Rusya'dan flaş Türkiye açıklaması

Putin tarih verdi: Rusya'dan flaş Türkiye açıklaması

Rusya'dan yapılan açıklamaya göre Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan G20 zirvesinde bir araya gelecek.

Putin tarih verdi: Rusya'dan flaş Türkiye açıklaması
16px
24px
30.08.2016 13:48
ABONE OLgoogle
Putin'in yardımcısı Yuriy Uşakov, Rusya Devlet Başkanı Putin'in 3 Eylül'de gerçekleşecek G20 zirvesinde Türkiye ile normalleşme adımlarının devamı olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşeceğini açıkladı.

Rusya-Türkiye arasındaki charter uçuşların da 3 Eylül'de başlayacağı açıklandı.

Uşakov Putin ve Erdoğan'ın 9 Ağustos'ta St. Petersburg'da bir araya geldiğini, 26 Ağustos'ta da telefonda görüştüğünü anımsatttı.

Uşakov, yeni görüşme içinse "Malum olay nedeniyle zarar gören ilişkilerin normalleşme süreci devam ediyor" ifadelerini kullandı. 

Uşakov'un verdiği bilgiye göre, Putin ve Erdoğan Çin'in Hangzhou kentinde yapacakları görüşmede Akkuyu ve Türk Akımı gibi ortak enerji projelerinin yanı sıra Suriye'deki son durumu ve uluslararası terör tehdidiyle mücadeleyi ele alacak. Bu arada Rusya'yla Türkiye arasındaki charter sefer yasağının kaldırıldığını da hatırlatan Uşakov, şu andaysa Rusya'daki inşaat projelerinde Türk vatandaşlarının çalışması önündeki yasakların kaldırılmasının değerlendirildiğini söyledi.

Beyaz Saray'dan dün yapılan açıklamaya göre ABD Devlet Başkanı Obama ve Cumhurbaşkanı Erdoğan 4 Eylül'de görüşecek.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde