Putin kriz hakkında konuştu: Çıkmamız iki yıl sürer

Putin kriz hakkında konuştu: Çıkmamız iki yıl sürer

Rusya Devlet Başkanı Putin, "Bizim ekonomimiz de bugünkü durumdan çıkacak. Bu yaklaşık iki yıl alabilir" dedi.

Putin kriz hakkında konuştu: Çıkmamız iki yıl sürer
16px
24px
18.12.2014 10:42
ABONE OLgoogle
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Dünya ekonomisindeki artış korunacak ancak yükseliş temposu düşücek. Bizim ekonomimiz de bugünkü durumdan çıkacak. Bu yaklaşık iki yıl alabilir" şeklinde konuştu.

Putin, "Batı öyle sanıyor ki kendileri imparatorluk diğerleri de kendilerinin tebaası. Ekonomimizde yaşananlar Kırım'ın bedeli değil, devlet olarak yükselmemizin bedeli" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'nin talebini reddedemezdik"

Türk ekonomisinin büyüdüğünü ve enerji ihtiyacının da buna bağlı olarak arttığını kaydeden Putin, "Türk ortaklarımız Mavi Akım'dan gaz akışının artırılmasını talep etti. Biz onları reddedemezdik" ifadelerini kullandı.

Putin, "Türkiye'nin Yunanistan sınırında gaz dağıtım tesisinin kurulması bize değil Avrupa Birliğine bağlı. Eğer Avrupa güvenli, stabil bir gaz akışı istiyorsa oradan alabilir. Şunun bilinmesini isterim, Rusya'dan daha ucuz ve güvenli gaz tedarikçisi yok" dedi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde