Putin kendi maaşını düşürdü

Putin kendi maaşını düşürdü

Rusya Devlet Başkanı Putin, kendisi ile başbakan da dahil, ülkenin üst düzey yönetiminde yer alan bürokratların aldığı maaş ve ikramiyeleri yüzde 10 düşürdü

Putin kendi maaşını düşürdü
16px
24px
06.03.2015 13:01
ABONE OLgoogle
Devlet Başkanlığı’nın internet sitesinde verilen bilgiye göre, Putin ve diğer yöneticilerin aylık maaşı, aylık ve üç aylık ikramiyeleri geriye dönük olarak 1 Mart 2015 tarihinden geçerli olmak üzere yüzde 10 azaltıldı.

PERSONELİN MAAŞINI DA DÜŞÜRDÜ

Vladimir Putin, 27 Şubat’ta bütçe harcamalarındaki kesinti nedeniyle Devlet Başkanlığı personelinin ücretlerini de yüzde 10 düşürdüğünü açıklamıştı.

Rusya’da milletvekili maaşlarının da azaltılması daha önce gündeme gelmişti. Rusya Parlamentosu’nun alt kanadı Duma Başkanı Sergey Narışkin, Duma’daki milletvekili ücretlerinin azaltılmasını istemiş, parlamentonun üst kanadı Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko da ücretlerin yüzde 10 kesilmesini teklif etmişti.

Rusya ekonomisi, düşen petrol fiyatları ve Ukrayna krizi nedeniyle Batılı ülkelerin Rusya’ya uyguladığı yaptırımların ardından yara almıştı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde