Putin imzaladı, hangi Türkler artık Rusya'ya vizesiz gidebilecek?

Putin imzaladı, hangi Türkler artık Rusya'ya vizesiz gidebilecek?

Putin, Türkiye'ye yönelik bazı ekonomik kısıtlamaların kaldırılmasını öngören kararnameyi imzaladı.

Putin imzaladı, hangi Türkler artık Rusya'ya vizesiz gidebilecek?
16px
24px
31.05.2017 12:52
ABONE OLgoogle

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'ye yönelik bazı ekonomik kısıtlamaların kaldırılmasını öngören kararnameyi imzaladı.

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre Putin, Rus uçağının düşürülmesinin ardından uygulamaya koyulan bazı ekonomik kısıtlamaların kaldırılmasını öngören kararnameyi imzaladı. Buna göre Putin, Türk şirketlerinin Rusya topraklarında iş yapmasına ve Türk vatandaşlarının Rusya'da istihdam edilmesine ilişkin kısıtlamaları kaldırdı.

İş adamlarına iyi haber: Putin resmen imzaladı..

VİZESİZ SEYAHAT EDEBİLECEK TÜRK VATANDAŞLARININ KAPSAMI GENİŞLETİLDİ

Sputnik’te yer alan habere göre; Putin, vizesiz olarak Rusya'ya seyahat edebilecek Türk vatandaşlarının kapsamını da genişletti. Buna göre, uçak mürettebatında yer alan Türk vatandaşları, Rusya'ya kısa süreli iş seyahati için giriş yapacak hizmet pasaportu sahibi Türk vatandaşları, Rusya'daki Türk diplomatik temsilciliklerine atanan Türk vatandaşları ve aileleri vizesiz olarak Rusya'ya giriş yapabilecek.

RUS DIŞİŞLERİ, DEĞİŞİKLİĞİ TÜRKİYE'YE TEBLİĞ EDECEK

Bu doğrultuda Putin, Rusya Dışişleri Bakanlığı'na, Ankara ve Moskova arasındaki 12 Mayıs 2010 tarihli vizelerin kaldırılmasına ilişkin anlaşmanın kısmen yeniden uygulamaya koyulduğunu Türk makamlarına tebliğ etme talimatı verdi.
 
RUSYA HÜKÜMETİ, FAALİYETLERİNİ KARARNAMEYE UYGUN OLARAK YÜRÜTECEK

Öte yandan Putin, Rusya hükümetine de faaliyetlerini yeni kararnameye uygun olarak yürütme talimatı verdi. Açıklamada, kararnamenin resmi olarak yayınlandığı tarihten itibaren yürürlüğe gireceği de belirtildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde