Putin'den Erdoğan'a Türk Akımı telefonu: Borular döşenmeye başladı

Putin'den Erdoğan'a Türk Akımı telefonu: Borular döşenmeye başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin telefonda görüştü.

Putin'den Erdoğan'a Türk Akımı telefonu: Borular döşenmeye başladı
16px
24px
23.06.2017 13:01
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Rusya Devlet Başkanı Putin’le telefon görüşmesi yaptığı anların fotoğrafları paylaşıldı. 

Rusya'nın Karadeniz kıyısındaki Anapa kentinde Türk Akımı doğalgaz boru hattının parçalarını birleştirme çalışmalarını takip eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak derin sulardaki boru döşeme işlemine başlandığını söyledi.

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre Anapa'da Türk Akımı'nın inşaatını gerçekleştiren 'Pioneering Spirit' adlı boru döşeme gemisini ziyaret eden Putin, Erdoğan'la yaptığı telefon görüşmesinde boru döşeme faaliyetlerinin başladığını ifade etti.

'TÜRK-RUS İŞBİRLİĞİ, DİĞER ÜLKELERLE İŞBİRLİĞİNDEN ÇOK DAHA YÜKSEK SEVİYEDE'

Görüşmede, Türk Akımı'nın inşasını öngören anlaşmanın henüz eylül ayında imzalandığını anımsatan Putin, "7 aylık bir sürenin ardından inşa çalışmaları başladı. Türk-Rus işbirliğinin seviyesi, birçok ülkeyle olan işbirliği seviyesinden çok daha yüksek. Diğer ülkelerle yapılan çalışmalarda idari onay alma süreci yıllarca devam ederken, Türkiye ile bu süreçleri birkaç ay içinde tamamlıyoruz. Elbette bu, bizzat verdiğiniz doğrudan destek sonucunda gerçekleşiyor" ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE ÜZERİNDEN AVRUPA'YA GAZ SEVK ETMEYE HAZIRIZ'

Putin, Erdoğan'a Rus gazını Türkiye üzerinden Güney ve Güneydoğu Avrupa ülkelerine sevk etmeye hazır olduklarını da söyledi.

Rus lider, "Eğer partnerlerimiz talep ederse, Güney ve Güneydoğu Avrupa'ya gaz sevk etmeye hazırız. Gördüğümüz kadarıyla da partnerlerimizin ilgisi var. Sizin çıkarlarınızı da layıkıyla koruyacağımız konusunda sizi temin ederim. Zira bu konuda çıkarlarımız örtüşüyor" dedi.

'MUTABAKAT GEREKTİREN BAZI KONULAR VAR'

Öte yandan Putin, boru hattının giriş noktası, Türk topraklarındaki güzergahı ve ekolojik güvenliğin gözetilmesi gibi konularda mutabakat sağlanması gerektiğinin altını çizdi.   (Sputnik)

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde