Putin Kırım'ı kumarhane cenneti yapacak

Putin Kırım'ı kumarhane cenneti yapacak

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna'dan ilhak ettiği Kırım'ı kumarhane merkezi haline getirmek için düğmeye bastı.

Putin Kırım'ı kumarhane cenneti yapacak
16px
24px
21.04.2014 17:04
ABONE OLgoogle
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, 18 Mart tarihinde tek taraflı olarak Rusya’ya bağladığı Ukrayna’nın Kırım yarımadasında kumar oyunlarına izin verilen gazinolar bölgesi oluşturulması yasa teklifini Rusya Parlamentosu’na ilettiği açıklandı. 

Rusya’nın İnterfaks haber ajansının aktardığına göre Putin’in bu sabah parlamentoya gönderdiği resmi yasa teklifi, Rusya topraklarında beşinci kumar oynanabilen bölgenin en kısa zamanda Kırım’da kurulması talimatını içeriyor. 

Kırım’ın Rusya yanlısı başbakanı Sergey Aksenov, geçtiğimiz ay bu yönde açıklamalar yapmıştı. Kırım yönetimi yarımadada kumar oyunlarına izin verilmesiyle bölgenin kalkınması için ek gelir elde edilmesinin planlandığı söylemişti. 

Ancak Ukrayna yönetimi, kendisinden koparılan Kırım’da açılacak gazinoların ancak Rusya ve geride kalan eski Sovyet cumhuriyetleri kumarbazlarının uğrak yeri olacağını söylüyor. 

Uluslararası anlaşmalarda halen Ukrayna toprağı sayılan Kırım’a hiçbir uçak seferi yapılmadığı gibi hava sahasının kullanılması bile yasak. Benzer uygulama kara ve deniz ulaşımı için de geçerli.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde