Putin: Erdoğan delikanlı adam

Putin: Erdoğan delikanlı adam

Ekonomik çalkantı yaşayan Rusya'nın Devlet Başkanı Putin basının önüne çıktı. "Kriz iki yıl daha sürer" diyen Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da "Delikanlı adam" diye övgüler dizdi

Putin: Erdoğan delikanlı adam
16px
24px
19.12.2014 06:51
ABONE OLgoogle
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün bir basın toplantısı düzenleyerek ülkesinin ekonomideki gidişatını değerlendirdi.

Toplantıda Türkiye ziyaretini de anlatan Putin, yeni boru hattıyla ilgili olarak "Türkiye'den geçirilecek boru hattından daha garantilisi, daha güvenilir güzergâh yok. Türkiye'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, 'bazı konuları basın önünde konuşmayalım yarın AB'den buraya gelirler' dedim. Erdoğan bana hiçbir çekinceleri olmadığını söyledi. Erdoğan güçlü, delikanlı bir adam. Bizim bir şey saklamaya niyetimiz yok" diye konuştu. 

'ONU AVRUPA ÜLKELERİ DÜŞÜNSÜN' 

İki ülkenin ortak çıkarlarının olduğunu da belirten Putin, "Türkiye ile çok köklü bir tarihi ilişkimiz, kötü ve iyi anılarımız var. Almanya ve Fransa birinci ve ikinci dünya savaşında savaştı ama şu anda dost ülkeler" yorumunu yaptı. Putin, Güney Akım projesinden vazgeçerek Türkiye'ye yönelmeleri hakkında ise "Güney istikametinde doğalgaz boru hattı inşa etmek bizim yıllar önce planımızda bulunan bir konuydu. Türkiye bizim en güvenilir partnerlerimizden biri. Güney Akım konusunda pürüzler çıktığında Türkiye, bizden daha fazla gaz talebinde bulunmuştu. Biz de bu talebe olumlu yanıt vererek yeni boru hattı projesini Türkiye istikametine çevirme kararı aldık. İyi de yaptık. Türkiye üzerinden geçecek boru hattı Yunanistan sınırına ulaştığında ne olacağını bana sormayın. Onu Avrupa ülkeleri düşünsün" dedi. 

KRİZ İKİ YIL DAHA SÜRER

Putin'in basın toplantısı öncesi ve sonrasında son günlerde hızla değer kaybeden Rus rublesi toparlanma eğilimine girdi. Putin'in açıklamalarından sonra dolar, 60 ruble seviyelerine geriledi. Merkez Bankası ve mali otoritelerin rublenin istikrarı konusunda elinden geleni yaptığını belirten Putin, "Bizim ekonomimiz de bugünkü durumdan çıkacak. Bu yaklaşık iki yıl alabilir" şeklinde konuştu. 

MERKEZ REZERVLERİ BOŞUNA TUTMUYOR

Rusya'nın 419 milyar dolar rezervi olduğunu, bunları kullanarak sosyal sorumluluklarını yerine getireceğini belirten Putin, "Merkez Bankası bu rezervleri boşuna tutmuyor" dedi. Ukrayna krizi, dış yaptırımlar, petrol fiyatlarının gerilemesi nedeni ile mali piyasalarda yaşanan sorunları değerlendiren Putin, gelişmelerin büyük çoğunluğunun dış etkilerden kaynaklandığını ifade etti. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde