Prof. ortaya çıkardı: Fiat Egea araç sahiplerini kandırıyor mu?

Prof. ortaya çıkardı: Fiat Egea araç sahiplerini kandırıyor mu?

Koç Grubu’nun ürettiği Fıat Egea marka araçlarda benzin hilesi yaptığı iddia edildi. Egea’ların şehir içi ve şehir dışında şirketin belirttiği yakıt tüketiminin çok üzerinde sarfiyat yaptığını ileri süren Prof. Dr. Emin Oğuzhan Oğuz, “Savcılığa suç duyurusunda bulunacağım” dedi.

Prof. ortaya çıkardı: Fiat Egea araç sahiplerini kandırıyor mu?
16px
24px
26.02.2018 17:44
ABONE OLgoogle

Koç Grubu’nun bünyesinde faaliyet gösteren Fıat Egea marka araçlarda benzin hilesi yaptığı öne sürüldü. Fıat’ın internet sitesinde Egea model 1.6 Urban düz vites aracın şehir içinde 5.2 litre benzinle 100 km yol yaptığı belirtilmesine rağmen 7.5 litre benzinle ancak 100 km yol gidebildiği iddia edildi.

ALDATMACAYLA KARŞI KARŞIYAYIM

Söz konusu aracın şehir dışında 3.6 litre benzinle 100 km yol yapacağının belirtilmesine rağmen 6.0 litre benzinle ifade edilen uzunlukta yol yapabildiği kaydedildi. Fiat araçlardaki benzin yanıltmasını açığa çıkartan Denizli Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emin Oğuzhan Oğuz, büyük bir yanıltma sonucu belirtilen aracı aldığını söyleyerek, savcılığa ve mali makamlara suç duyurusunda bulunacağını ifade etti. Fiat’ın sitesinde yazan bilgilere göre araç aldığını ve büyük bir aldatmacayla karşı karşıya kaldığını belirten Prof. Oğuz, “Fıat Egea 1.6 Urban araç sahibiyim. İnternet sitelerinde söz konusu aracın şehir içi 5.2 lt/100km yaktığı yazıyor. Aynı model aracım şehir içinde 8.3 litre benzinle 100 km yol gitmekte” ifadelerini kullandı.  

RAKAMLARDA YANILTMAYA GİTTİLER

Sadece şehir içinde değil uzun yolda da belirtilen rakamlara uyulmadığını fark ettiğini söyleyen Oğuz, “Aracın uzun yolda 3.6 litre benzinle 100 km gidileceğinin belirtilmesine rağmen, 6.0 litrelik bir benzinle ancak 100 km yol yapabilmekteyim” ifadelerini kullandı. Fiat yetkililerine konuyu söylediğinde hiçbir sonuç alamadığını söyleyen Prof. Oğuz, “Fiat yetkilileri 20.000 km’lik ilk servis süresinden sonra web sitesi değerlerine düşeceğini söylediler. Bu bir yanıltmadır çünkü web sitesinde bu şekilde belirtilen bir ‘rodaj’ süresinden bahsedilmemektedir. Fıat yardımdan arayan sorumlu, değerlerde çok büyük değişiklik olmayacağını söyledi” şeklinde konuştu.

ADETA DOLANDIRILDIM

Fıat model aracı aldığı bayi tarafından adeta dolandırıldığını söyleyen Oğuz, “Bu yanıltma sonucu bu aracı satın aldım. Fiat yetkilileri ise yapılacak bir şey olmadığını söylemektedirler. 20000 km’ye kadar maddi kaybım 5000 TL civarı olacaktır” şeklinde konuştu. Fıat’ın duyarsızlığı karşısında mahkemeye başvurmaktan başka bir seçeneği kalmadığını söyleyen Prof. Oğuz, “Bana mahkeme yolunu açık bıraktılar. Kısacası Fıat Egea ile ‘rodaj’ süresine kadar olan kaybım 6000 TL olmaktadır. Elbette buna faturadaki yaklaşık 1500 TL’lik az gösterme de eklenince 7500 TL kaybım oluyor. Bunu ayrıca Maliye ve Savcılığa suç duyurusu şeklinde yapacağım” ifadelerini kullandı. Rodaj süresi ile ilgili geniş bir araştırma yaptığını da belirten Oğuz, artık rodaj uygulaması diye bir şeyin kalmadığını da acı bir şekilde öğrendiğini kaydetti.

Harun Sekmen/Yeni Akit

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde