Prof. Dr. Gürsel: İhracata dikkat

Prof. Dr. Gürsel: İhracata dikkat

Prof. Dr. Seyfettin Gürsel, 2018’in son çeyreğinde büyümeye yüzde 9.7 puan katkı yapan net ihracatta yavaşlama sinyalleri olduğuna işaret etti.

Prof. Dr. Gürsel: İhracata dikkat
16px
24px
13.03.2019 04:34
ABONE OLgoogle

Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seyfettin Gürsel, ikinci ve üçüncü çeyrekte ihracat artışının yüzde 2.3 ve yüzde 5.3 olduğunu ancak dördüncü çeyrekte yüzde 1.4’lük artış olduğunu kaydetti.

Bunun 2019’un ilk çeyrek büyümesi açısından olumsuz olduğuna belirten Gürsel, TL’deki değer kaybıyla ihracatta artış olduğunu ancak Avrupa’daki yavaşlama ve üretimde teknoloji artışı olmamasının ihracatı sınırladığını dile getirdi.

Kamu bankaları eliyle kredilerde artış olduğunu, siyasi zorlamayla para dağıtıldığını hatırlatan Gürsel, bu adımların toparlanma için yeterli olamayacağını belirtti. İşsizliğin artmaya devam ettiğini dile getiren Gürsel, önemli gelir kalemi olan turizmde Almanya ile gerilim yaşanmasının da olumsuz bir gelişme olduğunu söyledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde