Prefabrik konutlara ilgi artıyor: İşte bayilik verenler

Prefabrik konutlara ilgi artıyor: İşte bayilik verenler

Kurulum maliyetleri düşük, üretim standartları yüksek, depreme ve her türlü iklim koşuluna dayanıklı… Prefabrik konut ve malzeme üreticileri, sorunsuz anahtar teslim proje geliştirme kabiliyetleriyle pazarı hızla büyütüyorlar…

Prefabrik konutlara ilgi artıyor: İşte bayilik verenler
16px
24px
22.09.2015 13:55
ABONE OLgoogle
Ersan Çıplak'ın haberi

EĞER uygun bir arsanız varsa tek katlı, dubleks ya da tripleks ev yaptırabilirsiniz. İster şehir merkezinde isterseniz imara açık bir köy arazisinde yaz kış bu evlerde oturabilirsiniz. Prefabrik konutlar, öncelikle insanları inşaat dertleriyle uğraşmaktan kurtarıyor. Hem maliyet avantajı sağlıyor hem de bir hafta gibi kısa bir sürede ev sahibi olma imkanı veriyor. 

Hazır evlerde dört mevsim rahatça yaşamak mümkün. Marmara depremi sonrasında rağbet görmeye başlayan hazır evler Türkiye’nin her köşesine yayılmış durumda. Türkiye’de yaklaşık 50 civarında prefabrike konut üreten ve pazarlayan firma var. Rekabetin artması fiyatları daha cazip hale getirdi. Ürünlere geçen yıla göre hemen hiç zam yapılmadığı belirtiliyor. Hatta fiyatlarını düşüren firmalar bile var. Hazır ev fiyatları, betonarme ya da karkas binalarla karşılaştırıldığında oldukça ucuz. 

Arsanız varsa 100 metrekarelik bir prefabrike evi, seçtiğiniz modele ve istediğiniz özelliklere göre 25-30 bin TL’den başlayan fiyatlarla yaptırmanız mümkün. Eğer iki katlı bir hazır evim olsun diyorsanız, ara katlarda kullanılan ekstra malzemelerden dolayı maliyet yüzde 30 civarında artıyor. 

TELEFON HATTI VE ZİLİ BİLE HAZIR

Çelik veya ahşap olarak inşa edilen hazır evler depreme karşı çok dayanıklı. Uzmanlar, endüstriyel bir ürün olan çelik evlerin, betonarme binalardan yüzde 90 daha hafif olduğunu ve yanal deprem yüklerine karşı çok dayanıklı olduğunu vurguluyor. Yüksek ısı ve ses yalıtımı sağlayan çelik evler, su ve korozyona karşı dayanıklı olduğu gibi yangına karşı da güvenli. Rutubet ve nem tutmuyor, böcek ve haşere barındırmıyorlar. 

Sipariş ettiğiniz hazır ev iç ve dış kapıları, iç ve dış cephe boyaması, PVC pencere ve camları, bina içi elektrik kabloları, priz ve düğmeleri, lavabo, tuvalet, duş teknesi gibi sıhhi tesisatları, temiz ve atık su boruları, telefon hattı, hatta zili bile takılmış olarak teslim ediliyor.

Hazır ev yaptırmak için önce kurulum için gerekli plan-proje prosedürlerini yerine getirip yasal izinleri almanız gerekiyor. Çelik ya da ahşap hazır ev yaptıracaksanız nakliye ve nakliye sigortası, zemin betonu, hafriyat ve çevre düzenlemesi, fayans ve halı gibi zemin ve duvar kaplamaları, binayla zemin betonu arasındaki yalıtım işleri, kalorifer ya da klima gibi ısıtma soğutma tesisatlarının masrafları size ait.

Bir haftada hazır 

Ana taşıyıcı sistemi galvanize sacdan ya da çelikten imal edilen hazır yapılar, özel kaynaksız vidalı sistem kullanıldığı için kolayca monte edilebiliyor. Endüstriyel bir ürün olduğu için 20-25 cm yüksekliğindeki beton zemin hazırlandıktan sonra, beş kişilik bir ekiple günde 20-25 metrekarelik kurulum sağlanabiliyor. Başka bir deyişle seçilen tek katlı veya dubleks modellerin kurulumu 7 ile 20 gün arasında yapılabiliyor. Hafriyat aşamasından itibaren 60 gün içinde kurulabilen çelik evlere, statik hesaplamalar yapıldıktan sonra yatay ya da düşey ekler yapılması ve yeni kat çıkılması da mümkün.

İklime göre yalıtım 

Hazır evler, kat durumuna göre 8-10 cm kalınlığında karkaslı sistemlerle inşa ediliyor. Karkasların yalıtımında iklim özelliklerine göre EPS, taş yünü veya cam yünü kullanılıyor. İç ve dış panellerde ise ısı ve ses yalıtımı da sağlayan A1 sınıfı yanmayan malzeme kullanılıyor. Kullanılan fibercement malzemesine dekoratif olarak ahşap, tuğla ve taş desenleri uygulanabiliyor. Bütün malzemeler su bazlı boyalarla boyanabiliyor. Elektrik ve sıhhi tesisatlarının hazır olması sayesinde bu evlere hemen yerleşilebiliyor. 

Kurulum maliyetlerinin düşmesi ile standart bir kaliteyi yakalayan üretici firmaların sorunsuz anahtar teslim projeleri sayesinde pazar hızla büyüyor. Pazardaki bu büyümeye yanıt vermek isteyen prefabrik konut ve malzeme üreticileri Türkiye genelinde yeni bayilikler oluşturacak. İşte ayrıntılar… 

ÖZGE YAPI 
80 ülkeye ihracat yapıyor 


Hekim Holding bünyesinde faaliyet gösteren Özge Yapı, hafif yapı sistemiyle kaynaksız her türlü prefabrike bina malzemeleri imalatı ve montajını gerçekleştiriyor. Şirket satış gelirlerinin yüzde 50’sini ihracat gelirlerinden elde ediyor. Özge Yapı Afrika’dan Avrupa’ya Asya’dan Ortadoğu’ya 80 ülkeye ihracat yapıyor. 
Özge Yapı’nın yurtiçi ve yurtdışında showroom’ları var. Bunların yanı sıra bayilik sistemiyle oluşturduğu satış noktaları bulunuyor. Şirket yeni bayilikler oluşturacak. Bunun için bölgenin satış potansiyeline, iş hacmine göre belirlenen miktarlarda alınacak teminat gösterilmesi yeterli. 
Telefon: 0216 392 2128
E-posta: [email protected]
Web: ozgeyapi.com

VİLLA YAPI
Çok çeşitli modelleri var 


Villa Yapı, 1999 yılından bu yana faaliyet gösteriyor. Şirketin Kocaeli Gebze’de 20 bin metrekare kapalı alana sahip üretim tesisi var. Bu tesiste prefabrike konutlar, şantiye binaları, hastaneler, okullar, ofis ve yaşam konteynırları ile çelik konstrüksiyon yapılar üretiyor. Villa Yapı’nın büyüklüğü 10 ile 203 metrekare arasında değişen 60 civarında tek katlı farklı modeli bulunuyor. Ayrıca iki katlı ev modeli ise 82 metrekareden başlayıp 270 metrekareye kadar çıkıyor. Villa Yapı, prefabrike yapıları galvaniz malzemelerden imal edilen taşıyıcı çelik sistem ve vidalı birleşim yöntemiyle kaynak kullanmadan monte ediyor. Prefabrike yapıların montaj ve statik hesaplamaları tüm doğa koşulları göz önüne alınarak yapılıyor.
Telefon: 0216 494 49 49
E-posta: [email protected]
Web: villayapi.com

YEDİTEPE PREFABRİK
Fildişi’ne ihracat yapıyor 


Yeditepe Prefabrik Yapı hazır konut ve konteynır üretiyor. Firma, tek ve çift katlı prefabrike yapıların yanı sıra ofis, yatakhane ve yemekhane tipi prefabrike yapılar üretiyor. Villadan üç katlı prefabrik yatakhaneye, çelik çift katlı konuttan cumbalı çift katlı prefabrik eve kadar çok çeşitli özelliklere sahip yapılar kuruyor. Şirket kullandığı malzemeleri Tuzla Orhanlı’daki üretim tesisinde üretiyor. Yeditepe Prefabrik Yapı teknolojik gelişmeleri yakından takip eden, Ar-Ge ve inovasyona önem veren bir firma. Bu sayede çok farklı projeler geliştiriyor. Halen farklı illerde yeni projeler geliştiriyor. Aynı zamanda ihracat yapıyor. Fildişi, Azerbaycan, Irak, Kazakistan ve Türkmenistan gibi birçok ülkede prefabrik yapılar kurmuş. Firmanın yetkililerinden Kenan Göl, “Yurtiçi satışlarımızı Türkiye’nin gelişmiş illerindeki bayilerimiz aracılığıyla yapıyoruz. Yeni bayilik talepleri alıyoruz. Bayilik için teminat ya da satış kotası gibi şartlarımız yok. Uygun bulduğumuz firmalarla bayilik anlaşmaları imzalayacağız” diyor. 
Telefon: 0216 392 6 392
E-posta: [email protected]
Web: yeditepeprefabrik.com

UCM 
30 bayisine yenilerini ilave edecek


UCM (Universal Composite Materials) Kompozit Yapı Malzemeleri, 2008’den bu yana Çorlu’daki fabrikasında, Therra Wood markasıyla ahşap kompozit prefabrik ev sistemleri üretiyor. Profiller yüzde 100 geri dönüştürülebilir malzemeler kullanılarak üretiliyor. Bu ürünler prefabrike ev, villa, afet konutları, kalıcı konutlar, ofis, hastane, okul, sosyal tesis, otel, tatil köyü ve bungalov gibi birçok alanda kullanılıyor. Krem renginde üretilen duvar profilleri, su esaslı dış cephe koruma boyaları ile istenilen renge boyanabiliyor.
Şirket tarafından üretilen profillerin bir kısmı ABD, Avrupa ve Ortadoğu ülkelerine ihraç ediliyor. Yurtiçi satışlar bayiler aracılığıyla yürütülüyor. Firmanın Türkiye genelinde 30 bayisi var. Satış potansiyeli bulunan her ilde yeni bayilikler oluşturulacak. 
Telefon: 0212 282 77 67
E-posta: [email protected]
Web: therrawood.com

NESTAVİLLA 
İstenilen yerde ve şekilde ev 


Vefa Holding markalarından Nestavilla müşterilerine istedikleri yerde ve istedikleri şekilde ev sahibi olma rahatlığı sağlıyor. Firma kişiye özel projeler de tasarlayıp üretiyor. Konutun üretim dahil anahtar teslim kurulum süresi, projenin şekline, boyutuna, tek katlı ya da iki katlı olmasına ve kurulumun yapılacağı bölgenin özelliklerine göre 15 ile 45 gün arasında değişiyor. 
Başta Marmara, Ege ve Akdeniz olmak üzere Türkiye’nin her bölgesinin iklim koşullarına uygun olarak üretilen Nestavilla, aynı zamanda kolayca sökülüp taşınabiliyor. Yüksek izolasyon değerlerine sahip olan hafif malzemeler kullanılan Nestavilla, böylece daha az temel ve konstrüksiyon maliyetine ihtiyaç duyuyor.
Türkiye genelinde yeni bayilikler veren şirket bu yıl bayi ağını hızla genişletmeyi hedefliyor. Bayi adaylarına eğitim, el kitabı, yer seçimi, bölge koruması, proje, ortak reklam, mal temini, pazarlama ve personel temini konularında destek sunuluyor. Bayi adaylarında aranan özellikler ise şu şekilde sıralanıyor: Satış-pazarlama tecrübesine sahip olmak, yöneticilik vasfına sahip olmak, güçlü insan ilişkileri. Sektörel deneyim şart değil ama olması tercih nedeni.
Telefon: 0216 511 22 00
E-posta: [email protected]
Web: nestavilla.com 

KARMOD
86 ülkeye ihracat yapıyor 


Karmod Prefabrik Yapı Teknolojileri, 1986 yılında kurulmuş. Şirket yurtiçi ve yurtdışında birçok proje gerçekleştirmiş. Örneğin Irak’ta, yedi ay gibi kısa sürede bin 884 konut ve sosyal tesisten oluşan yaklaşık 10 bin kişinin yaşayabileceği bir kent kurdu. Karmod, BP’nin yürütücülüğünde Azerbaycan’dan Avrupa’ya taşınan doğalgaz projesi olan Şahdeniz 2 projesinin tüm şantiye yapılarını kuran şirket olarak biliniyor. Ayrıca İstanbul’daki üçüncü havaalanı inşaatının şantiye binaları da onun eseri. Şirket, bugüne kadar 86 ülkeye ihracat gerçekleştirdi. 

Ürünleri arasında kaynaksız vidalı sistem teknoloji ile ürettiği tek katlı ve iki katlı prefabrik hazır evler, prefabrik şantiye yapıları, sosyal tesis binaları, yemekhaneler, eğitim binaları, acil yaşam üniteleri, hastaneler, ofis ve yönetim binaları, lüks metropol yaşam kabinleri ve polyester güvenlik kabinleri yer alıyor. Şirketin üretim tesisi Tuzla’da. Bu tesis 21 bin 500 metrekarelik alan üzerine kurulmuş.

Yurtiçinde ve yurtdışında bayileri olan şirket satış ağını genişletmeyi hedefliyor, bu nedenle yeni bayilikler veriyor. Bayi adaylarının yüksek motivasyona sahip, çabuk öğrenebilen, müşteri memnuniyetine önem veren, kurumsal çatı altında takım çalışmasına uyum sağlayabilecek girişimci ve yeterli sermayeye sahip bireyler olmsı gerekiyor. 
Telefon: 0216 392 20 45 
E-posta:[email protected]
Web: karmod.com

YALI PREFABRİK 
Bayilik ağını genişletiyor 


2000 yılından bu yana faaliyet gösteren şirketin üretim tesisi Gebze’de. Yılda 20 bin metrekare üretim kapasitesine sahip olan Yalı Prefabrik yurtiçi ve dışında projelere ürün ve hizmet sunuyor. Şirket bünyesinde prefabrik konut veya şantiye gibi yapıların montajı için uzman ekipler bulunuyor. Başta komşu ülkeler olmak üzere birçok ülkeye ihracat yapılıyor.
Yurtiçindeki satışlarını bayileri aracılığıyla yürüten şirket, şimdi yeni bayilikler verecek. Bayilik için gelişmiş il ve ilçelerden gelecek tüm talepler değerlendirilecek. Şirketin şimdilik sekiz bayisi bulunuyor. Bayi adayları seçilirken çalışkan ve işinin başında bulunan, ticari güvenilirliğe sahip olmalarına özen gösteriliyor. 
Telefon: 0216 493 93 93
E-posta: [email protected]
Web: yaliprefabrik.com

Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde