Praktiker’de ikinci perde… Başkan değişti

Praktiker’de ikinci perde… Başkan değişti

Praktiker 2013’da birçok tedarikçiyi zor durumda bırakmıştı. Halen alacaklarını tahsil edemeyen tedarikçiler olduğunu duyuyoruz. Aradan iki yıl geçtikten sonra yeni bir gelişme yaşandı.

Praktiker’de ikinci perde… Başkan değişti
16px
24px
15.03.2019 14:28
ABONE OLgoogle

Praktiker “organize perakende ev geliştirme” alanında kendin yap anlayışı ile ürün ve hizmet sunmak üzere 1979’da Almanya'da dört mağaza ile faaliyete başlayan bir şirket. Türkiye'de faaliyetlerini 1997’den bu yana sürdüren firma, 2013’te Türkiye’de önce iflas erteleme kararı aldırdı, ardından iflas ederek pazardan çıktı. Peşinde alacaklı birçok mağdur tedarikçi bıraktı. Aradan iki yıl geçtikten sonra yeni bir gelişme yaşandı. Yapı market zinciri Praktiker de konkordato istedi

2015’te Hollanda merkezli fon şirketi Practical Retail, Praktiker’in isim haklarını satın aldı. Ardından Türkiye’de Uygulama Yapı Marketleri A.Ş. ismiyle şirket kurarak markayı tekrar Türkiye’ye getirdi ve yeniden yapılandırdı. Büyük ölçekli mağaza yerine daha küçük mağazalar tercih edildi ve ev geliştirme tarafı öne çıkarıldı. Bugün yedi franchising, 16 tane de kendi yatırımı mağazası var. Firma büyümeye devam ediyor. En son Kayseri ve Gaziantep mağazalarını açtı. Erzurum ve Ankara’da yeni mağazalar açılacak.  Praktiker'ler hayalet yapı market'e döndü

Büyüme planlarını bu sayfalarda da yer verdik. Praktiker Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yalçın ile yaptığımız görüşmelerde Türkiye’de döviz kurlarındaki yükselişe rağmen yatırım yapıp yeni mağaza açmaya devam ettiklerini açıklamıştı.

Bu açıklaması sonrasında üç yeni mağaza açılışını da gerçekleştirdi. Şimdilerde Praktiker’in içine Fresh markasıyla yeni bir konsept üzerinde çalışıyorlardı. Ancak geçen hafta Praktiker Mağazacılık, Uygulama Yapı Marketleri A.Ş. ve Hasan Yalçın konkordato talebiyle İstanbul 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne müracaat etti. Mahkeme 27 Şubat 2019 tarihinden geçerli olmak üzere üç ay süreyle geçici mühlet kararı verdi. Bundan sonraki sürecin de yakın takibinde olacağız.

Şirket başka olsa da marka olarak Praktiker 2013’da birçok tedarikçiyi zor durumda bırakmıştı. Halen alacaklarını tahsil edemeyen tedarikçiler olduğunu duyuyoruz. Bu soruların cevabını alabilmek için Yalçın’ı aradık. Telefonuna mesaj da attık. Ancak ulaşmak mümkün olmadı. Ticaret Sicil kayıtlarına göre şirketlerin yönetim kurulu başkanlığından ayrılmış görünüyor.

Yalçın’ın yerine Ferhat Göktekin Yönetim Kurulu Başkanlığına getirilmiş. Umarız bu konkordato talebi gerçek nedenlere dayalıdır, 2013’teki filmin tekrarı yaşanmaz…

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde