Pompeo'nun 'ortadan ikiye ayrılmış' Türkiye haritası tepki çekti

Pompeo'nun 'ortadan ikiye ayrılmış' Türkiye haritası tepki çekti

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Twitter hesabı üzerinden Venezüella'da Guaido'yu destekleyen ülkelerin mavi renkte gösterildiği bir dünya haritası paylaştı.

Pompeo'nun 'ortadan ikiye ayrılmış' Türkiye haritası tepki çekti
16px
24px
06.02.2019 09:27
ABONE OLgoogle

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda yer alan Türkiye haritasının ortadan ikiye bölünmüş bir şekilde gösterilmesi dikkat çekti. Paylaşım, sosyal medyada çok sayıda kullanıcı tarafından tepkiyle karşılandı.

Paylaşımda, "Guaido'yu geçici devlet başkanı olarak tanıyarak Venezüella halkını destekleyen Avusturya, Belçika, Hırvatistan, Çekya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, İzlanda, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Makedonya, Hollanda, Polonya, Portekiz, İspanya, İsveç ve Birleşik Krallık'ı takdir ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

?ref_src=twsrc%5Etfw">February 4, 2019

Pompeo'nun paylaşımı Venezüella gündemli olsa da, haritada yer alan Türkiye haritası dikkat çekti.

Paylaşılan haritada, Türkiye'nin ortasından çizilmiş bir sınır çizgisiyle ikiye ayrıldığı görülüyor.

Sosyal medyada çok sayıda tepkiyle karşılanan harita için Pompeo'dan veya ABD resmi makamlarından ise henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde