Pompeo: S-400 yaptırımları uygulanacak, Trump da uyacak

Pompeo: S-400 yaptırımları uygulanacak, Trump da uyacak

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türkiye’ye Rus yapımı S-400 hava savunma sistemlerini alması nedeniyle uygulanacak yaptırımlara ‘Trump’ın da uyacağını’ söyledi.

Pompeo: S-400 yaptırımları uygulanacak, Trump da uyacak
16px
24px
16.07.2019 04:40
ABONE OLgoogle

ABD yönetimi Ankara’nın Rus yapımı S-400 füzelerini teslim alması halinde, Türkiye’ye yaptırım uygulamayı ve F-35 savaş uçağı programından çıkarmayı planlıyor.

Olası yaptırımların arasında Türkiye’nin ABD’nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası (CAATSA) kapsamına alınması da yer alıyor. S-400’lerin Türkiye’ye sevkiyatı ise 12 Temmuz itibariyle başladı.

Washington Post gazetesine konuşan Pompeo “Kanunlar yaptırım uygulanmasını gerektiriyor ve eminim ki, yasaya uyacağız ve Başkan (Donald) Trump da uyacak” ifadelerini kullandı.

Erdoğan ‘Trump’ın orta yolu bulması gerek’ demişti

Japonya’da düzenlenen G-20 zirvesinde Trump ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bir araya gelmiş, buluşma sonrası ABD başkanı “Bu berbat bir durum ancak Erdoğan’a haksızlık yapıldı” diye konuşmuştu.

Erdoğan da S-400 teslimatı başladıktan sonra “Trump’ın CAATSA’dan feragat etme ve erteleme yetkisi var. Orta yolu bulması gereken Sayın Trump’tır” ifadelerini kullanmıştı.

Bloomberg de  S-400’ler nedeniyle Türkiye’ye uygulanacak üç farklı yaptırım paketi hazırlandığını, Trump’ın bu paketlerden birini seçeceğini yazmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde