Polisin torbacı baskını hangi ünlü isimlere uzandı?

Polisin torbacı baskını hangi ünlü isimlere uzandı?

İstanbul polisinin 27 Eylül’de, torbacı olarak adlandırılan uyuşturucu satıcılarına düzenlediği operasyonda ünlü isimlerin de ifadelerine başvuruldu.

Polisin torbacı baskını hangi ünlü isimlere uzandı?
16px
24px
11.10.2017 05:30
ABONE OLgoogle

Beyoğlu ve Şişli'de sokaklarda uyuşturucu satan 12 şüpheli yakalandı. Ünlü mekanlarda da uyuşturucu sattıkları tespit edilen şüpheliler emniyete götürüldü. Adreslerdeki aramalarda şüphelilerin satış yaptığı bazı tanınmış isimlerin de olduğu belirlendi.

Adrese teslim çalıştığı ve daha çok manken ve medyatik şahıslara uyuşturucu sattığı belirlenen şebeke ile alıcı olarak irtibata geçmek isteyen iki polis, bir kast ajansına kayıt yaptırıp manken görünümüne girerek şebekeyle irtibat kurdu. Şebekeden uyuşturucu siparişi veren polis, iki kuryeyi uyuşturucu teslimi yaparken gözaltına aldı. Şebekenin on üyesine daha ulaşan narkotik timleri, bu kişilere yönelik de operasyon gerçekleştirdi. 

19 kilo uyuşturucu   

Milliyet'ten Ferit Zengin'in haberine göre; Beyoğlu ve çevresinde üstlenen şebeke üyelerinin adreslerine 27 Eylül günü yapılan baskınlarda 15 kilo ot esrar, dört kilo toz esrar, üç adet ruhsatsız tabanca, iki adet hassas terazi ve başka şahıslar adına düzenlenmiş sahte kimlik ile şebekenin alacak verecek listesinin bulunduğu bir ajanda ele geçirildi. Polis, ajanda ve şebeke üyelerinin telefon fihristi ve görüşmeleri üzerinde yaptığı incelemelerde müşteri listesine de ulaştı.  

10 KİŞİ TUTUKLANDI 

Müşteriler arasında “Kısmetse Olur” programının damat adayı olup Nişantaşı’nda mağaza işleten Ünal Taylı, manken ve dizi oyuncusu Yeşim Güven, yayınevi sahibi Tolga Biroğlu ile bir televizyon kanalında program yapan diyetisyen Ceren Taşdemir’in bulunduğu belirlendi.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan biri kadın, 12 kişi adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 10’u çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken ikisi adli kontrol kararıyla serbest kaldı. Şebekenin müşterisi olarak tespit edilen 60 kişiye ise kanuni işlem yapıldı. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde