Polisi şehit eden Rüzgar Çetin'e 15 yıl hapis talebi

Polisi şehit eden Rüzgar Çetin'e 15 yıl hapis talebi

Beşiktaş'da yaptığı kazada 1 polisi şehit eden Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin'in sabıkası kabarık çıktı

Polisi şehit eden Rüzgar Çetin'e 15 yıl hapis talebi
16px
24px
29.01.2016 15:11
ABONE OLgoogle
Beşiktaş'da yaptığı kazada 1 polisin şehit olmasına birinin de ağır yaralanmasına sebep olan Rüzgar Çetin tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. Ortaya çıkan kamera kayıtları Rüzgar Çetin'in 'cinayet' gibi bir kazaya sebep olduğunu gösteriyor. Rüzgar Çetin'in 'trafik sabıkası' da bunu destekliyor.

Ünlü yönetmen Sinan Çetin'in oğlunun karıştığı kaza günün konusu oldu. Bir polis memurunun şehit olduğu, birinin de ağır yaralandığı kazaya sebep olan Rüzgar Çetin, "bilinçli taksirle ölüm ve yaralamaya sebep olmak" suçundan tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi.

15 YILA KADAR HAPİS CEZASI

Türk Ceza Kanunu'nun bu maddesi 15 yıla kadar hapis cezası öngörüyor. Nöbetçi İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılan Rüzgar Çetin'in sorgusu sürüyor.

SİNAN ÇETİN DE ADLİYEDE

Sinan Çetin de İstanbul Adliyesi'ne geldi. Adliye koridorlarında görüntülenen Sinan Çetin herhangi bir açıklama yapmadı. Rüzgar Çetin ise 'üzgün' olduğunu söyledi.

ALKOL TESTİNİ REDDETTİ HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜ

Rüzgar Çetin'in kazadan sonra gözaltına alındığında alkol testini reddettiği ortaya çıktı. Bunun üzerine Rüzgar Çetin hastaneye götürüldü ve kan testine tabi tutuldu.

RÜZGAR ÇETİN'İN SABIKASI ÇOK KABARIK

Rüzgar Çetin, ehliyetini aldığı 2004'ten bugüne hayli kabarık bir trafik sabıkası oluşturmuş. Şimdiye kadar 28 trafik cezası alan Rüzgar Çetin'in iki kez ehliyetine el konulmuş.

Bu cezaların 11'ini ehliyet kemerini takmamaktan alan Rüzgar Çetin'e en son 16 Eylül 2015'te tehlikeli şerit değiştirmekten ceza uygulandı.

ALKOLLÜ ARAÇTAN EHLİYETİNE EL KONULDU

Rüzgar Çetin'in ehliyetine 13 Temmuz 2006'da alkollü araç kullandığı gerekçesiyle 6 ay el konulduğu öğrenildi. Ardından 9 Ağustos 2007'de ikinci kez alkollü araç kullanırken yakalanan Çetin'in ehliyetine 2 yıl el konulduğu belirtildi.

EHLİYETİNİ 3. KEZ EL 2018 YILINA KADAR EL KONULDU

Kaza nedeniyle Rüzgar Çetin'in ehliyetine, üflemeli alkol cihazını reddettiği gerekçesiyle 2 yıl, hastanedeki kan testinde yasal sınırın üstünde alkol çıkması sebebiyle 6 ay, 100 ceza puanını doldurduğu için ise 2 ay el konulacak. Rüzgar Çetin'in 28 Eylül 2018'e kadar ehliyetini alamayacağı öğrenildi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde