Polis sanal ortamda da devriye atıyor, terör propagandasına sıkı takip

Polis sanal ortamda da devriye atıyor, terör propagandasına sıkı takip

İstanbul'daki bombalı terör saldırısının ardından sosyal medyada terör örgütü propagandası yaptığı tespit edilen 26 şüpheli gözaltına alındı.

Polis sanal ortamda da devriye atıyor, terör propagandasına sıkı takip
16px
24px
12.12.2016 19:42
ABONE OLgoogle

İstanbul'daki terör saldırısının ardından terör örgütü propagandası yaptığı tespit edilen 26 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul'da gerçekleştirilen bombalı terör saldırısının ardından terör propagandası konusunda sosyal medya ve internet siteleri yakın takibe alındı.

Bu doğrultuda siber polisler, terör örgütleri lehine övücü nitelikte paylaşımlarda bulunulduğu gerekçesiyle yapılan 15 bin ihbarı değerlendirerek, 120 farklı hesabı incelemeye aldı.

Sarıgül'ün medya danışmanı 'Terör'den gözaltında

Suç unsuru tespit edildiği öne sürülen sosyal medya hesapları ile internet sitelerinin sahipleri oldukları değerlendirilen ve kimlik bilgileri belirlenen 26 şüpheliden 8'i İstanbul'da, 7'si Kayseri'de, 11'i de İzmir'de, terörle mücadele ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Terör örgütü propagandası yapılan hesaplardan bazılarının, Twitter'dan "@HRSevil, @justinyenutku, @emiranakb, @sokratinkizi, @41ulku41, @berfnkadem, @yagmerecnar, @sportster666, @earonan", Facebook'tan "dgh.DGKH" ve "gurbetekinci" olduğu ifade edildi.

Terör saldırı için ''oh olsun size'' diyen hainler yakalandı

11 kişi yakalanarak emniyete götürüldü

İstanbul'daki terör saldırısı sonrasında sosyal medyada terör örgütü lehine paylaşımlarda bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınanların sayısı 11'e yükseldi. 

Sosyal medyada terör örgütü lehine paylaşımlarda bulunduğu ileri sürülen Volkan Aydemir ve Helin Yılmaz'ı da gözaltına aldı. 

Emniyete götürülen Aydemir ve Yılmaz ile daha önce gözaltına alınan Mücahit Avcı, Berfin Kadem, Beril Özbaş, Filiz Çolak, İbrahim Budak, Şükrü Keskin, Bayram Taşkın, Emirhan Akbulut ve Faruk Akbaş'ın işlemleri devam ediyor. 

Soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı bulunan Cem Mumcu'nun ise yurt dışına kaçtığı tespit edildi. 

Polis sanal ortamda da devriye atıyor

Öte yandan, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı bünyesinde 20, yurt genelinde de 100'ün üzerinde polisin sanal ortamda "devriye" attığı öğrenildi.

Siber polislerin, takibe alınan sosyal medya hesaplarına önce erişimi engelledikleri, daha sonra kapatılmasını sağladıkları belirtildi.

Sanal alemde de takipte olduklarını anlayan ve yakalanma korkusu taşıyan şüphelilerin çoğunluğunun yaptıkları paylaşımları kısa süre içerisinde silerek hesaplarını kapattıkları, sanal eylemlerine başka hesaplar açarak devam etmeye çalıştıklarının bilindiği ifade edildi.

Emniyet yetkilileri, bu noktada vatandaşların desteğinin önemli olduğuna dikkati çekerek, terör örgütü yanlısı mesajlar paylaşılan ve terör örgütü propagandası yapılan sosyal medya hesapları ile internet adreslerinin, "[email protected]" ve "[email protected]" mail adreslerine ihbar edilmesini istedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde