Polis raporuna göre Filiz Aker, Vatan Şaşmaz'ı böyle öldürmüş

Polis raporuna göre Filiz Aker, Vatan Şaşmaz'ı böyle öldürmüş

İstanbul, Conrad Otel'de Filiz Aker tarafından öldürülen Vatan Şaşmaz'ın otele ve otel odasına girişine ilişkin görüntüler ortaya çıktı.

Polis raporuna göre Filiz Aker, Vatan Şaşmaz'ı böyle öldürmüş
16px
24px
29.08.2017 07:23
ABONE OLgoogle

İstanbul, Conrad Otel'de Filiz Aker tarafından öldürülen Vatan Şaşmaz'ın otele ve otel odasına girişine ilişkin görüntüler ortaya çıktı. Aker, Şaşmaz'ı 4 kurşunla öldürdükten sonra intihar etmişti.

Videoda Vatan Şaşmaz ve Filiz Aker'in ayrı ayrı odaya girdikleri görülüyor. Cinayet ve intihar sonrası güvenlik görevlilerin odaya gelişi de videoda var. Vatan Şaşmaz'ı öldürüp intihar eden Filiz Aker'in, silahı kullandığı sağ elinde bir eldiven olduğu da belirlendi. Aker'in eldiveni ne amaçla taktığı henüz bilinmiyor. Ancak cinayeti planladığı ihtimali üzerinde duruluyor.

Eldiven takıp ateş etti İşte dakika dakika yaşananlar...Ünlü sunucu Vatan Şaşmaz'ın otele ve odaya giriş anına ilişkin görüntüler ortaya çıktı. Otelin girişi ve cinayetin işlendiği kattaki kameralara yansıyan görüntülerde kırmızı gömlekli ve güneş gözlüklü Vatan Şaşmaz’ın güvenlik kontrolünden geçerek otele girişi görülüyor.

Kattaki kamera kaydında da Vatan Şaşmaz ve Filiz Aker’in art arda odaya girişi görülüyor. Daha sonraki görüntüler Vatan’ı öldüren Aker’in aynı silahla intihar etmesinden sonrasına ait. Görüntülerde kısa süre önce Aker’le aynı masada yemek yiyen yeğeninin ihbarı üzerine otel görevlilerinin odanın bulunduğu kata geldikleri, onların arasında yeğen Dora Ercan’ın da olduğu görülüyor. Vatan Şaşmaz'ın kapıya gelince mesaj attığı ve kapıyı Filiz Aker'in açtığı değerlendiriliyor.

İŞTE DAKİKA DAKİKA YAŞANANLAR

Saat 17.49'da Filiz Aker'in odaya girdiği, 17.52'de Vatan Şaşmaz'ın geldiği belirlendi. İlk bulgular Şaşmaz'ın içeri girdikten bir süre sonra korkunç olayın yaşandığı yönünde.

Görevliler saat 19.20'de kapıya geldi. Kapı içeriden sürgülü olduğu için açılması zaman aldı. 19.45 gibi odaya girildi ve saat 19.47 sularında olay polise bildirildi.

DÜŞÜNCE VURMAYA DEVAM ETMİŞ!

Polis raporuna göre Aker, Smith Wesson marka tabancayla Vatan Şaşmaz'a 4 atış yaptı. Vatan Şaşmaz'ın düşme şeklinden yola çıkılarak konuştuktan sonra kapıya yöneldiğinde ilk kurşunu yiyip yere düştüğü değerlendiriliyor.

Diğer 3 atışın yakın mesafeden yapıldığı tespit edildi. Şaşmaz'ın cansız bedeni yerde bulundu. Aker ise yatağa oturup tek kurşunla yaşamına son vermiş. 

SİLAH RUHSATINI GEÇEN YIL ALMIŞ

Filiz Aker’in elinde bulunan Smith Wesson toplu tabancanın olayda kullanıldığı tespit edildi. Polis kriminal polis laboratuarında incelemesi süren silahın Filiz Aker’in üzerine "Bulundurma" ruhsatlı olduğu belirlendi. Akar, silahının ruhsatını geçen yıl almış. Adres olarak ablasının Şişli'deki evini göstermiş. 

Vatan Şaşmaz'ın öldürüldükten sonraki görüntüleri ortaya çıktı

ELDİVENİN SIRRI NE?

Vatan Şaşmaz'ı öldüren, ardından intihar eden Filiz Aker'in silahı kullandığı sağ elinde bir eldiven olması da dikkat çekti. Aker'in eldiveni ne amaçla taktığı henüz bilinmiyor. Cinayeti planladığı ihtimali üzerinde duruluyor. 

 12.30'DA BULUŞTU, ALKOL ALMAYA BAŞLADI

İstanbul Emniyeti tarafından hazırlanan bilgi notunda ise olay saati 19.00 olarak geçti. Şaşmaz ile Aker’in 2009 yılında birliktelik yaşadıkları, aralarında anlaşmazlık çıktığı ve ayrıldıkları belirtildi. Ancak Aker’in platonik aşkına devam ettiği ve takıntı haline getirdiği belirtildi. Filiz Aker’in yeğenine sürekli Vatan Şaşmaz’ı çok sevdiğini, evlenmek istediğini söylediği ayrıca zaman zaman da intihar etmek istediğini söylediği belirtildi. Olayın özet kısmında ayrıca Filiz Aker’in 2011 yılında ilaç ederek intihara teşebbüs ettiği yazıldı.

Vatan Şaşmaz'ın cesedi üzerinden para kazanmaya çalışan oyuncu kim?

Olayın bilgi notunda 1,5 aydır otelde kaldığı otele 27 Ağustos 2017 günü yeğeni ve eşini davet eden Filiz Aker’in onlarla saat 12.30’da otelin cafeteryasında buluştuğu belirtilirken, bir süre sonra Filiz Aker’in alkol almaya başladığı yazıldı. Saat 17.00 sıralarında misafirinin geleceğini söyleyerek Filiz Aker’in yeğeni ve kocasının yanından ayrıldığı, giderken "Beni burada bekleyin yarım saat sonra geleceğim" dediği polis kayıtlarına geçti.

Ancak Filiz Aker’in geri dönmemesi üzerine otel görevlileri ile birlikte içeri giren tanıkların cesetleri bulduğu tespit edildi. Olayla ilgili hazırlanan bilgi notunda içeri girildiğinde Vatan Şaşmaz kapı önünde yüzüstü yatar vaziyette kanlar içinde bulunduğu yapılan inceleme sonucunda 4 kurşunla vurulduğu anlaşılmıştır yazarken, Filiz Aker’in ise yatak üzerinde kanlar içinde bulunduğu belirtildi. Filiz Aker’in elinde tabanca bulunduğu yazıda yer aldı.

YEĞENİ ANLATMIŞTI

Aker, cinayetten kısa süre önce otelin kafesinde yeğeni Dora Ercan ile buluşmuştu. Dora Ercan'ın anlatımına göre buluşma sırasında Aker alkol aldı. Çok neşeli görünüyordu. Yeğeni bir gariplik olduğunu sezdi. Saat 17.00 sularında telefon geldi. Aker uzaklaşıp konuştu, geldi. Ardından bir kez daha telefon çaldı. Filiz Aker bu kez yeğenine, "Bir arkadaşım bir paket bırakacak, benim yarım saatlik işim var" deyip gitti. Aker geri dönmeyince Dora Ercan odaya çıktı ve korkunç olay ortaya çıktı. 

Çetin Aydın/Hürriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde