Polis, Yurt Atayün'ün eşini 2 kere tehdit etmiş

Polis, Yurt Atayün'ün eşini 2 kere tehdit etmiş

Sahur operasyonunda tutuklanan TEM eski Müdürü Yurt Atayün, adliyede yaşanan hukuksuzluklarla ilgili açılan soruşturmada mağdur sıfatıyla ifade verdi.

Polis, Yurt Atayün'ün eşini 2 kere tehdit etmiş
16px
24px
17.09.2014 08:42
ABONE OLgoogle
Sahur operasyonunda tutuklanan TEM eski Müdürü Yurt Atayün, adliyede yaşanan hukuksuzluklarla ilgili açılan soruşturmada mağdur sıfatıyla ifade verdi. Atayün, Emniyet Müdürü Altınok’un talimatı üzerine kendisine kelepçe vurulduğunu söyledi
Yurt Atayün ifadesinde kelepçe talimatını veren müdürü açıkladı

22 Temmuz’da polise sahur saatinde yapılan operasyon sürecinde yaşanan hukuksuzluklara ilişkin suç duyurusunda bulunan polislerden İstanbul Terörle Mücadele eski Şube Müdürü Yurt Atayün ve Emniyet Amiri Kürşat Durmuş bu kapsamda savcıya mağdur sıfatıyla ifade verdi.

Hukuksuz bir şekilde 8 gün gözaltında tutulduklarını anlatan polislerden Atayün ve Durmuş dün tutuklu bulundukları Metris Cezaevi'nden İstanbul Adliyesi'ne getirildi.

HASTANEDE TAKILMADI

Yurt Atayün, hastaneye sevki sırasında kendisine kelepçe takılmadığını ve bunun üzerine Terörle Mücadele Şube Müdürü Mustafa Çalışkan’ın İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok’un talimatı olduğunu belirterek polislere baskı yaparak kelepçe takılmasını istediğini söyledi. Atayün ifadesinde olayı şöyle anlattı:

"Selami Altınok, bilindiği gibi İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan bütün şube müdürlerinin amiri olup hukuken sorumludur. Terörle Mücadele Müdürlüğü'nde aynı dönemde benimle birlikte görev yapan ve gözaltına alınan fakat benim gibi kelepçelenmeyen gözaltında farklı işlem uygulanan kişilerin isimlerini bilmiyorum. Basına yansıyan görüntülerden bu herkesçe görülmüştür.

Komiser Cemal adlı kişi hastaneye sevkimi yapmış. Şahsımın kaçmayacağını bildiği için kelepçesiz işlem yapmıştır. Ama bunu bir şekilde öğrenen Terörle Mücadele Şube Müdürü Mustafa Çalışkan, Cemal adlı komisere arayarak kızgın bir şekilde 'Niçin kelepçe takmadın  Selami Altınok’a anlatırsın' dediğini komiser Cemal kendisi anlattı."

Hürriyeti tahdit

4. günden sonra İstanbul Adliyesi’nde muhafaza atına alındıklarını belirten Atayün, hürriyetinin tahdit edildiğini vurgulayarak bu kararı veren Selami Altınok ve diğer görevli polislerin cezalandırılmasını istedi.

‘Eşim 2 kere tehdit edildi'

Gözaltında 8 gün kaldıktan sonra ifadeleri alınmadığı için serbest kalan, ancak daha sonra tutuklanan Kürşat Durmuş, avukatlarının Sulh Ceza Hakimliği’ne itiraz ettiği sırada bazı görevli polislerin evine giderek eşini tehdit ettiğini anlattı.

Durmuş, "Kolluk görevlileri 2 kez evime giderek eşimi yardım ve yataklıktan dolayı işlem yapacaklarını belirterek tehdit etmişlerdir. İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok hakkında şikâyetçiyim" dedi. Durmuş ayrıca dosyaların basına sızmasının sorumluluğunun da Altınkok'ta olduğunu sözlerine ekledi.

Kamil Memen/Bugün
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde