Polat ayrımcılık yapıyor

Polat ayrımcılık yapıyor

Adnan Polat'ın Kayseri’de yanında bulunan yöneticilere söylediği sözler ortalığı karıştırdı

Polat ayrımcılık yapıyor
16px
24px
26.11.2010 08:44
ABONE OLgoogle

G.SARAY’DA başkan Adnan Polat, Bangkok tatili dönüşü kulüp içindeki krize müdahale edip ortalığı yatıştırdı. En azından medya önündeki görüntü bu yönde. Ancak Kayseri’de yanında bulunan yöneticilere söylediği “Stadın açılışını beyaz yakalı G.Saraylılar’a bırakmayacağım” sözlerinin ardından başkanın salı günü yaptığı konuşma gündeme bomba gibi düştü.

Sarı-kırmızılıların başkanı Florya’da yönetime yönelik olarak yaptığı konuşmada “Ne olursa olsun bu stadı ben açacağım. Stat açıldığında her şey düzelecek.  Takım bile düzelecek. Her şey unutulacak. Sürünerek de olsa bu stadı ben açacağım. Başkanlar icraatlarıyla anılır. 20 yıl sonra kimse bu tartışmalara hatırlamayacak. Arena’yı açan başkanı hatırlayacak. Bizi düşürmeye çalışanlara bu zevki tattırmayacağım” diyerek tartışmalara noktayı koydu.

BAŞKANIN bu sözleri yeni tartışmaların fitilini ateşledi. Ağırlıklı düşünce de başkanın hem Kayseri’de hem de yönetimdeki sözleriyle ‘ayrımcılık’ yaptığı yönünde.

FARUK SÜREN: Bu söylemleri avam buluyorum!

BEYAZ yakalılar’ diyerek acaba ‘mavi kan’ı mı demek istiyor? Bunun uzantısı olarak liselileri mi kast ediyor? Bunlar avam söylemler. Çünkü bizim jargonumuzda G.Saray camiasına sınıfçılık ifade eden söylemler hoş olmaz.

BEYAZ yakalılar, mavi kanla onun ayrı ve elit sınıfını işaret ediyorsa zaten herkes bu vasıftan dolayı G.Saray’a üye olmak istiyor. Kendisi de bu özlemle G.Saray’a üye oldu. Yakışıksız bir söylem. Böyle bir ayrım yok.

STAT açılışı üstünde duruyor tarihe geçmek için. G.Saray’da tarihe geçmek için birşeyler yapmak lazım. Stadı kamu yapıyor ve bize kullanım hakkını veriyor. Mülkiyeti bakımından hiçbir hakkımız yok. Stadı açanlar sadece G.Saray’ı temsil etmiş olacaklar. Dillendirilmesi kişilere değil, G.Saray’a aittir.

CELAL GÜRCAN: Sadece gündem değiştirme çabası

ADNAN Polat’ın ‘beyaz yakalı’ diyerek neyi kast ettiğini anlamadım. Ama sonuçta burada ayrımcılık yaptığı çok belli ve bu ayrımcılık G.Saray’a çok ciddi zararlar verir. Ayrımcılık liseli olur, lisesiz olur, Kadıköylü olur, Ankaralı olur bunlar önemli değildir. Sonuç olarak Adnan Polat birçok konuda yanlış yapmaktadır. Başkan herhalde gündemi değiştirmeye çalışıyor. Futbol takımı başarı açısından çok kötü bir durumda bulunduğundan böyle konuşuyor olabilir.

BUNUN yanında diğer skandallar da peş peşe geliyor. Son zamanlarda başkanın ve 2. başkanın sebep olduğu skandallar var. Tamamen gündemi değiştirmek için ‘Stadın açılışını beyaz yakalılara bırakmayacağım’ dediğini düşünüyorum.

HAYRETTİN KOZAK: Kendisi hangi yakalılara giriyor?

‘BEYAZ yakalı’ demek bir takım işletmelerde idareci veya yönetici demektir. Bu konu hakkında Adnan Polat’ın kendisinin açıklama yapması lazım. Çünkü ‘beyaz yakalılar’ ifadesi çok geniş bir kavramdır. Başkan neyi kastettiğine dair bir açıklama yaparsa bir yorum getirebiliriz buna. Eğer bu sözlerle kimleri kast ettiğini söylerse beraberinde kendisine şu sorulur; kendisi hangi yakalılar bölümüne giriyor.

ADNAN Polat işletmeler sahibi bir iş adamı olduğu için beyaz veya mavi yakalıların kim olduğunu gayet iyi biliyordur. Sözleriyle ne demek istediğine dair açıklama yaparsa bunun üstüne yorum verilebilir ancak açıklama yapmazsa havada kalmış bir söylemdir bu.

Vatan

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde