Polat Enerji'nin yüzde 50'si satılıyor

Polat Enerji'nin yüzde 50'si satılıyor

Yenilenebilir enerji sektöründe faaliyet gösteren Polat Enerji'nin yüzde 50'si satılıyor

Polat Enerji'nin yüzde 50'si satılıyor
16px
24px
08.12.2008 21:20
ABONE OLgoogle

Yenilenebilir enerji sektöründe faaliyet gösteren Polat Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin, hisselerinin yüzde 50'sini Fransız enerji şirketi EDF'in iştiraki EDF Energies Nouvelles'e devretmek üzere ortaklık anlaşması imzaladığı bildirildi.

Polat Enerji'nin internet sayfasında yer alan açıklamaya göre, 2000 yılında yenilenebilir enerji sektöründe elektrik üretimi, dağıtımı ve ticareti alanlarında faaliyette bulunmak üzere kurulan Polat Enerjinin iştirakleri, toplamda yaklaşık 330 megavat gücünde 7 adet rüzgar enerjisi santrali (RES) lisansına sahip bulunuyor.

Bu santrallerden 15 megavat gücündeki Burgaz RES ve 34 megavat gücündeki Sayalar RES devreye alınmış durumdayken, halen inşaat aşamasında olan 141 megavat gücündeki Soma RES'in birinci etabının 2009 yılında üretime başlaması planlanıyor. ,

Rüzgar enerjisi sektöründe 2010 yılı sonunda iştirakleri ile birlikte yaklaşık 400 megavat kurulu güce ulaşacak olan Polat Enerji, rüzgar, hidrolik, jeotermal ve güneş kaynaklarından elektrik üretecek bir portföyle 2012 yılı sonunda 500 megavattan fazla net kurulu güce ulaşmayı hedefliyor.

Avrupa ve Amerika'daki yatırımlarıyla 1830 megavat kurulu güce sahip EDF Energies Nouvelles'in inşaat halindeki projelerinin kapasiteleri toplamı ise 1250 megavat seviyesinde bulunuyor. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde