Platonik aşk yüzünden komutanın eşini öldürmüş

Platonik aşk yüzünden komutanın eşini öldürmüş

Çekmeköy Garnizon Komutanı'nın eşi Sultan Kaymaz'ı öldüren Ziyaettin Yaraşır'ın savcılık sorgusunda olay nasıl planladığını ayrıntılarıyla anlattığı öğrenildi.

Platonik aşk yüzünden komutanın eşini öldürmüş
16px
24px
12.09.2014 13:02
ABONE OLgoogle
Çekmeköy Kaymakamlığı'nın önünde geçtiğimiz pazar günü meydana gelen olayda Ziyaettin Yaraşır (41), Garnizon Komutanı'nın eşi ve sürücü kursu sahibi olan Sultan Kaymaz'ı (45), direksiyon sınavları yapıldığı sırada 2 el ateş ederek öldürmüştü. Silahını 500 metre ilerideki ağaçlık alana atarak kayıplara karışan Yaraşır savcılık sorgusunda olayı ayrıntılarıyla anlattı.

2013 yılının sonuna doğru Çekmeköy'de bulunan Sultan Sürücü Kursu'na ehliyet almak için kayıt yaptırdığını ve yazılı sınavları geçtiğini söylediği belirtilen Yaraşır'ın ifadesinde, şunları söylediği öğrenildi:

"2 kere direksiyon sınavına girdim. Eğitimlerde ve direksiyon sınavındaki heyet içinde Sultan Kaymaz da vardı. Uygulamalı sınavı geçemedim ve 2 kez beni sınavda bıraktılar. 3. sınav yaklaştığında, daha önceden kendisini bir kez gördüğüm Sultan Kaymaz'ın eşi Albay Hasan Kaymaz'la da sürücü kursunda görüştüm. Bana, 'Sen sınava gir, ben sana yardımcı olacağım' dedi. Ben de kendisine, 'Sen bana yardımcı olacaksın. Sen eğitimci değilsin. Ben hak edersem geçerim. Hak edemezsem kalırım' dedim. Hatta kendisine eşi Sultan Kaymaz'ı tanıdığımı söyledim. Ben 2. sınavda kalınca Sultan Kaymaz ile aramızda tartışma oldu. Bu tartışmadan sonra eşi Hasan Kaymaz iş yerime gelerek benimle konuştu. Ben kendisine, 'Senin eşini tanıyorum. Bana kendisini daha önceden Hülya Çevik olarak tanıtmıştı. Ben kendisine platonik olarak aşık olmuştum. Senle sahte isimle evlenmiş' diye söyleyince aramızda tartışma oldu. Daha sonradan Sultan Kaymaz hakkımda şikayetçi oldu ve 6 ay kendisine yaklaşmamam konusunda karar çıktı" dediği belirtildi.

"KENDİSİNİ KORKUTMAK İÇİN OLAY YERİNE GİTTİM"

Olaydan 1 gün önce cep telefonuyla Sultan Kaymaz'ı aradığını belirttiği ifade edilen Yaraşır'ın, "Kendisine direksiyon sınavı tarihini sordum. Bana 6-7 Eylül tarihinde sınav yapılacağını söyledi. Olay günü de evden silahımı aldım ve bir poşet içerisinde koyup Çekmeköy'de daha önceden sınava girdiğimiz yere gittim. Kendisi sürücü kursuna ait otomobilin arka koltuğunda oturuyordu ve camı açıktı. Kendisine yaklaştıktan sonra poşetten silahı çıkarttım ve bacağına doğru ateş etmek istedim. Ancak o an gözlerim karardı ve göğüs kısmına 2 el ateş ettim. Daha sonra olay yerinden kaçtım, silahı da olay yerine yakın bir araziye attım. Olaydan sonra Yalova'ya gidip bir caminin bahçesinde kaldım. Tersanede çalışan bir arkadaşımı görmeye gideceğim sırada polisler beni tanıyıp yakaladı. Öldürmek için ateş etmedim. Amacım kendisini korkutup yaralamaktı, pişmanım" şeklinde ifade verdiği kaydedildi.

Yaraşır, ifadesinin ardından sevkedildiği mahkemece "Kasten adam öldürme" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

TEHDİT VE CİNSEL TACİZ DAVASI DEVAM EDİYOR

Öte yandan, Ziyaettin Yaraşır hakkında, Sultan Kaymaz'ı tehdit ettiği ve cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle Ocak ayında 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle Sulh Ceza Mahkemesi'ne dava açıldığı öğrenildi. 

Savcılık, iddianamesinde, Yaraşır'ın 2013 yılında yazıldığı direksiyon sınavında başarısız olduğunu ve sorumlusu olarak Sultan Kaymaz'ı gördüğünü, Kaymaz'ın evli olduğunu bildiği halde çiçekler gönderip evlenme teklif ettiğini ayrıca kadına tehdit ve taciz içerikli mesajlar gönderdiğini belirtti.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde