Platin Dergisi'nden 'yazıklar olsun' dedirten Atatürk sansürü

Platin Dergisi'nden 'yazıklar olsun' dedirten Atatürk sansürü

Bütün yöneticiler kimi örnek aldıysa başlığa örnek alınan kişi çıkarken, söz konusu Atatürk olunca, Platin dergisi başlığa çıkarmaktan imtina etti.

Platin Dergisi'nden 'yazıklar olsun' dedirten Atatürk sansürü
16px
24px
08.02.2020 10:17
ABONE OLgoogle

Bünyesinde Akşam, Güneş, Star, Kanal 24 gibi hükümete yakın medya organlarının bulunduğu Türk Medya'nın Platin dergisi bir skandala imza attı.

Platin dergisi, Şubat sayısında "40 yaş altı yöneticilere ilham veren liderler" başlıklı bir dosya hazırladı.

YÖNETİCİLER İSİMLERİ SAYDI BAŞLIĞA O İSİMLER ÇIKTI

40 yaş altında olan yöneticiler, kendilerine örnek aldığı isimleri sıraladı. Esas Gayrimenkul CEO'su Kazım Köseoğlu Jack Ma'yı örnek aldığı söyledi, dergi başlığa "Liderlik deyince, Jack Ma" ifadelerini çıkardı.

Nestle Genel Müdürü Necdet Kalkan, Google'ın CEO'su Sundar Pichia'yi örnek aldığını söyledi, dergi "Google CEO'sunu örnek alıyorum" diye başlık attı.

Yeni İnci İç Giyim Yönetim Kurulu Başkanı Furkan Atakan, Steve Jobs ve Vehbi Koç'u örnek aldığını söyledi. Platin ekibi, "Koç'un yöneticiliği, Jobs'un fikirleri" ifadelerini başlığa çıkardı.

“ATATÜRK” DEYİNCE…

Dergiye konuşan bir başka isim Ankas Hayvancılık'ın Kurucusu Yusuf Caner Aslan'dı. Aslan "Listemin başında ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk var" dedi.

Atatürk ifadelerini duyan derginin yöneticileri, rahatsız olmuş olacaklar ki başlığa "Ekip çalışması ve adanmışlık" ifadelerini çıkardı.

Yani diğer bütün yöneticiler kimi örnek aldıysa başlığa örnek alınan kişi çıkarken, söz konusu Atatürk olunca, başlığa çıkarmaktan çekiniliyor.

UTANÇLA ANILACAK

Türkiye, işgal altından kurtulalı çok oldu. Atatürk önderliğinde Türkiye Cumhuriyet kuruldu. Ancak belli ki bazıları ne kurulan cumhuriyeti hazmedebildi ne de işgal artığı fikirlerinden kurtulabildi.

?ref_src=twsrc%5Etfw">February 8, 2020

Örnek alınan isimleri başlığa çeken dergi, Atatürk’ü görmezden gelme çabası, ileride, utançla anılacak bir vaka olarak hafızalarımızda yer alacak.

“BİR ÜLKE DÜŞÜNÜN Kİ KURUCUSUNUN ADINI ANAMIYOR”

Serdar Kuzuloğlu da Platin'e sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Kuzuloğlu şu ifadeleri kullandı:

"Platin dergisi Türkiye’nin işadamı ve yöneticilerine kendilerine ilham veren yöneticilerini sormuş. Sayfalarca cevap. Sadece birinin rol modeli başlıkta yer almamış; ilginç, değil mi? Bir ülke düşünün ki kurucusunun adını anamıyor. Düşman işgalinde miyiz, neyiz?"

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde