Piyasaya hızlı girdi, parça parça gitti

Piyasaya hızlı girdi, parça parça gitti

İstanbul’un ilk perakende et marketlerinden biri olan Şalvarlı Et, mali sıkıntıyı aşamadı

Piyasaya hızlı girdi, parça parça gitti
16px
24px
28.01.2011 06:27
ABONE OLgoogle

İstanbul'un ilk perakende et marketlerinden Şalvarlı Et'in isim hakkını Kayserili işadamı Hasan Bağlamış aldı, Şalvarlı Et şubelerini ise alacaklılar.

İstanbul’un ilk perakende et marketlerinden biri olan Şalvarlı Et, mali sıkıntıyı aşamadı, hem markayı hem de mağazalarını kaybetti. Piyasaya yaklaşık 15 milyon TL borcu olduğu tamin edilen Abuzer Göktaş’ın kurucusu olduğu Şalvarlı Et’in isim hakkını Kayserili işadamı Hasan Bağlamış satın aldı.

Bağlamış, Şalvarlı Et’in bazı mağazalarını da aldığını belirterek “Marka bende. İstanbul’da büyümeyi hedefliyorum” dedi.

Gaziantep’ten İstanbul’a 1988’de gelerek et toptancılığı ile faaliyete başlayan Mehmet Göktaş’ın ‘şalvarlı dayı’ lakabından adını alan Şalvarlı Et’i 2001’de oğlu Abuzer Göktaş kurdu. İlk mağazasını İstanbul Bağcılar’da açtı. 100 mağazaya ulaşmayı hedefleyen Göktaş, üç yıl önce mali sıkıntı yaşamaya başladı ve ortak arayışına girdi. İtalyan bir firma ile uzun süren görüşmelerden sonuç alınamayınca hacizler başladı. Şirketin Esenyurt’ta bulunan fabrikasının ise bir süre önce boşaltıldığı öğrenildi. Bu süreçte mağazaları birer birer elden çıkan Şalvarlı Et’in isim hakkı Kayserili işadamı Bağlamış’a geçti. Markayı 7 Ocak’ta aldığını açıklayan Bağlamış, “Şalvarlı’nın isim hakkını satın aldım. Avcılar, Ümraniye, Bağcılar, Beylikdüzü’ndeki mağaza sahipleri ile de kendi adıma yeni kontrat yaptım” dedi.

Mağazaları alacaklılar aldı

Kayseri’de kombine işlettiklerini söyleyen Bağlamış, İstanbul’un yeni gözde merkezlerine Şalvarlı ismi ile yeni mağazalar açmayı planladıklarını ifade etti. Hedeflerinin onlarca mağaza açmak olduğunu söyleyen Bağlamış’ın, 20 Ocak’ta ‘Şalvarlı Et Hasan Bağlamış’ ismi ile İstanbul Ticaret Odası’na da şirket kaydı yaptığı belirlendi. Öte yandan Şalvarlı’nın Sultangazi’de bulunan mağazası Afyonlu Çavuşoğlu Et firmasına geçti. Sefaköy’deki şubesini ise Trakya merkezli Damla Et’in alacağına karşılık devraldığı öğrenildi.

Dinçer Gökçe/Radikal

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde