Piyasalara 'bomba' düştü

Piyasalara 'bomba' düştü

İsrail'in Gazze'ye operasyonu ve Malezya Havayolları'na ait uçağın Ukrayna hava sahasında düşürülmesi piyasalardaki tüm dengeleri sarstı.

Piyasalara 'bomba' düştü
16px
24px
18.07.2014 12:19
ABONE OLgoogle
İsrail'in Gazze'ye operasyonu ve Malezya Havayolları'na ait uçağın Ukrayna hava sahasında düşürülmesi piyasalardaki tüm dengeleri sarstı. Dolar 2.14 TL'nin üzerine çıktı. Risk almak istemeyen küresel yatırımcılar satışa yöneldi
 
Küresel piyasalardaki satış baskılarıyla 2.14 lirayı da geçen dolar, bankalar arası piyasada da güne 2.1370 liradan başladı ve 2.14 liraya doğru hareketlendi. Uluslararası işlemlerde 2.1447 liraya kadar yükselen dolar, Türkiye'deki işlemlerde de 2.1395 lira ile 2.14 liraya dayandı.

Küresel piyasalardaki yatırımcılar Malezya uçağının düşmesiyle, Ukrayna kaynaklı risklerin artacağı endişeleriyle satışa geçerek paralarını güvenli liman sayılan altın ve ABD Hazine tahvillerine aktarmaya başladılar.

İsrail'in Gazze'ye kara harekatına başlaması da, Ortadoğu'da jeopolitik risklerin yükselebileceği kaygılarıyla küresel piyasa oyuncuları üzerinde baskı oluşturdu.

PETROL DE YUKARI YÖNLÜ

Uçak düşürülmesi ve İsrail'in kara harekatı petrol fiyatlarının yönünü de yukarıya çevirdi. Irak'taki iç savaşanı sertleşmesiyle 115 dolara çıktıktan sonra, risklerin azalmasıyla 105 dolara kadar gerileyen Brent tipi hampetrolün varil fiyatı 108 doları da aşarak, 108.56 dolara kadar çıktı. Varil fiyatı 100 doların altına çekilen ABD hafif hampetrolü de 103 doların üzerine çıkarak, 103.70 doları gördü.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde