Piyasa bunu konuşuyor: Kiler'den CarrefourSa'ya şok..

Piyasa bunu konuşuyor: Kiler'den CarrefourSa'ya şok..

CarrefourSa, geçtiğimiz yıl dev bir anlaşma yaparak 429.6 milyon liraya Kiler'in 201 marketini satın almıştı. Ancak bir yıl sonra ....

Piyasa bunu konuşuyor: Kiler'den CarrefourSa'ya şok..
16px
24px
06.10.2016 11:07
ABONE OLgoogle

Sabancı Holding geçen yıl hissesini yüzde 50.8’e çıkararak çoğunluğuna sahip olduğu Carrefoursa’da agresif bir büyüme politikası izlemişti. Carrefoursa, Mayıs 2015'de Kiler Alışveriş’in yüzde 85 hissesini 429.6 milyon liraya satın almıştı. Bu Carrefoursa’nın 2015 yılındaki üçüncü satın alması olmuştu.

CarreourSA, Sabancı Holding'in yönetimine geçtikten sonra başına Mehmet Nane getirilmişti. Bu süreçte Kiler'i ve bazı yerel market zincirlerini satın alarak atağa geçildi.

Carrefoursa, İsmar’ın Türkiye çapındaki 26 marketi ile Antalyalı 1e1 Marketleri’nin 29 marketini bünyesine katmıştı. Son olarak'ta Kiler’in 32 ilde 201 mağazasını 429.6 Milyona satın almıştı.

Mehmet Nane bir süre sonra sürpriz bir şekilde CarrefourSA Genel Müdürlüğü'nden ayrılmış, yerine de yönetim kurulunda yer alan ve bir dönem de Metro Toptancı Market Genel Müdürlüğü yapmış olan Hakan Ergin gelmişti.

Kulislere göre, Ergin de verimsiz mağazaları kapatmaya başlamış. Ergin, verimsiz gördüğü, yeterli ciroya ulaşamayan CarrefourSA'ları kapatıyor. Ergin sadece CarrefourSA'ları değil 429 Milyona alınan Kiler'leri de kapatıyor.

100'E YAKIN KİLER KAPANDI İDDİASI

Ancak piyasalarda ilginç bir iddia konuşuluyor. CarrefourSA, Kiler'den 429 Milyona satın aldığı 201 mağazadan 100'e yakın kısmını verimsiz ve yeterli ciroya ulaşmadığı için kapatmış. Daha da kapatmaya devam edecekmiş...

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde