Pistten çıkan uçak yeniden uçacak mı?

Pistten çıkan uçak yeniden uçacak mı?

Trabzon Havalimanı'na indikten sonra pistten çıkarak, 25 metre kala saplandığı yamaçtan 5 gün sonra yapılan operasyonla çıkarılan uçak teknik incelemeye alındı. Uçağın bir daha uçup uçamayacağına karar verilecek.

Pistten çıkan uçak yeniden uçacak mı?
16px
24px
19.01.2018 16:01
ABONE OLgoogle

Trabzon Havalimanı Mülki İdari Amiri, Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu beraberinde Trabzon Havalimanı Baş Müdürü Ahmet Aydın ve yetkililerle birlikte basın toplantısı düzenledi. Hatipoğlu, havalimanında uçak kurtarma operasyonunun başarıyla tamamlandığını ve havalimanının dün gece 02:15'de yeniden hava trafiğine açıldığını söyledi.

Hatipoğlu, "Büyük bir uyum içerisinde adeta çamurdan iğneyle kurtarma gerçekleştirildi. Bu operasyonda görev alan herkese teşekkür ederim. Bugün de yağışlar başladı.  95 milyon dolarlık Pegasus yeniden havaya kaldırıldı

Perşembe gününden sonra hava şartlarının olumsuz olma durumunun bulunması nedeniyle bu operasyonu dün gerçekleştirdik. Şükürler olsun ki hiç kimsenin burnu kanamadan bu operasyon gerçekleşmiş oldu. Havalimanımız da uluslararası trafiğe tekrar açıldı" dedi.

Hatipoğlu, "Bugün öğleden sonra bagajların tespiti yapılarak uygun bir alana nakli gerçekleştirme çalışması başlayacak. Öğrendiğimiz kadarıyla firma teslimatla ilgili özel bir planlama oluşturacak. Kurtarma maliyetiyle ilgili nihai olarak sigorta firması ve uçak firmasının bileceği bir şey. Burada havalimanı olarak maliyetlerimizi de DHİM ilgili firma ile görüşecek ve gereken yapılacak” dedi. 

Uçakla ilgili teknik inceleme başlatıldığını ifade eden Hatipoğlu, “Bu teknik inceleme sonrası uçağın ne kadar maliyetle uçabileceğine, hangisinin daha ekonomik olacağına uçağın sahiplerinin karar verecek” ifadelerini kullandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde