Piraye hanım koltuğu eşinden aldı!

Piraye hanım koltuğu eşinden aldı!

17 yıl boyunca HSBC Türkiye CEO'su olarak çalıştıktan sonra, kendisine zaman ayırmak için geçen yıl bu görevden ayrılan ünlü bankacı Piraye Antika, iş yaşamına dönmeye hazırlanıyor.

Piraye hanım koltuğu eşinden aldı!
16px
24px
04.06.2011 09:20
ABONE OLgoogle

17 yıl boyunca HSBC Türkiye CEO'su olarak çalıştıktan sonra, kendisine zaman ayırmak için geçen yıl bu görevden ayrılan ünlü bankacı Piraye Antika, iş yaşamına dönmeye hazırlanıyor

Özel hayatıyla daha fazla ilgilenmek isteyen Antika, 20 yıl çalıştığı HSBC'de stratejik konularda danışmanlık yapmayı ve yönetim kurulu üyesi olarak kalmayı kabul etmişti.

Uzun süredir sessizliğini koruyan Piraye Antika, 31 Mayıs'ta önce eşi İsak Antika'nın başkanı olduğu 'Antika Danışmanlık' firmasının yönetimine girdi. Daha sonra da Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı eşinden devralarak rotasını danışmanlık sektörüne çevirdi.

İsak Antika, Antika Danışmanlık firmasının şu an çok aktif olmadığını, Piraye Antika danışmanlık işleri yaparsa şirketin kullanıma geçeceğini söylüyor.

İsak Antika, ortağı Murat Çavuşoğlu ile birlikte 500 milyon doları aşan büyüklüğü ile Türkiye'de yatırıma odaklı en büyük özel sermaye fonlarından biri olan Actera'nın başında bulunuyor.

Actera'nın yatırımları arasında sinema zinciri Cinebonus ve AFM, spor salonu zinciri Mars Athletic Club ile Türkiye'nin en büyük dağıtım şirketlerinden Güney 2M dikkati çekiyor.

Piraye Antika, Uluslararası Yatırımcılar Derneği' nin (YASED) son genel kurulunda da başkanlıktan ayrılmış, yönetim kurulunda da yer almamıştı.

Serkan Erdem/Milliyet

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde