Pick up sahiplerine müjdeli haber

Pick up sahiplerine müjdeli haber

Pick up araçlarının vergisinin yüzde 81 artacağına haberlerine Maliye Bakanlığı'ndan açıklama

Pick up sahiplerine müjdeli haber
16px
24px
05.03.2010 05:52
ABONE OLgoogle

Otomotiv sektörünü endişelendiren pikap araçlarının vergisinin artacağına yönelik haberlere Maliye Bakanlığı açıklık getirdi.  
 
Firmaları rahatlatan Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) yetkilileri herhangi bir şekilde ilave ÖTV artışı olmadığını söyledi. Yaklaşık bir aydır ithal edilen pikapların satılamaması karşısında Maliye'ye başvuran otomotiv şirketlerinin talebine karşılık Gelir İdaresi Başkanlığı, bu araçların tarifesi değişmesine rağmen ÖTV oranında bir değişiklik yapmayacaklarını, eski oranın devam edeceğini bildirdi.

Yapılan açıklamada, ÖTV tutarlarının ÖTV Kanunu'nda yer aldığını ve bu kanunda yapılacak değişiklikler için yetkinin Bakanlar Kurulu'nda olduğu dile getirildi. Bir süredir pikap satışı duran Nissan, Isuzu gibi markalar açıklama ile rahat bir nefes alırken, Türkiye'de ilk kez bir aracın binek sınıfına dahil edilip ticari araç olarak vergilendirilecek olmasının yeni bir tartışma konusu olması bekleniyor.

Açıklamada, söz konusu tebliğin yayımı tarihinden önce 87.04 tarife pozisyonunda sınıflandırılan çift kabinli (pick-up türü) bazı araçların, bu tarihten sonra 87.03 tarife pozisyonunda sınıflandırılabileceği belirtiliyor. Mevzuatla ilgili bilgi veren vergi uzmanları ise Maliye Bakanlığı'nın ortadaki karışıklığa son vermek ve kilitlenmiş olan pikap ithalatını açmak için bu açıklamayla geçici çözüme yöneldiğini belirtiyor.

Memduh Taşlıcalı/Zaman

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde