Peyman'ı dünya devine satan Esas yeni şirket avında

Peyman'ı dünya devine satan Esas yeni şirket avında

Peyman Kuruyemiş’i satan Esas Holding, gıda sektöründe yeni şirketlerin peşinde.

Peyman'ı dünya devine satan Esas yeni şirket avında
16px
24px
04.07.2016 21:12
ABONE OLgoogle
Geçtiğimiz ay Peyman Kuruyemiş’i 110 Milyon dolara satan Esas Holding, gıda sektöründe yeni şirketlerin peşinde.

Havacılık, perakende ve eğlence, sağlık, gıda, gayrimenkul ve lojistik olmak üzere altı temel sektörde yatırımları bulunan Esas Holding, gelecek potansiyeli gördüğü şirketleri satın alarak büyüyen bir grup. Bu stratejisi doğrultusunda bugüne kadar pek çok adım attı.

Bugüne kadar Medline’dan Mars Sportif e, Ayakkabı Dünyası’ndan Un Ro-Ro’ya kadar birçok şirketi bünyesine katan grup, satın alıp büyüttüğü bir şirketi geçen aylarda sattı.

Peyman Kuruyemiş, 110 milyon dolara özel sermaye fonu Bridgepoint’e satıldı.

Esas Holding bünyesinde yeni şirketler satın alma yönündeki çalışmalara da hız verildi. Gıda sektöründe büyümek için yeni arayışlar içinde olduklarını her fırsatta söyleyen Esas Holding Gıda Başkanı Babür Çelebi, bu yönde görüşmelere başladı.

Ekonomist'te yer alan habere göre, Türkiye’nin ikinci en büyük 500 şirketi listesini önüne alan Çelebi ve ekibi kendine bir liste çıkarmış bile. Listeye alman şirketlerle görüşmelere başlayan Esas ekibinin bu yılın sonuna kadar bir satın alma yapacağı söyleniyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde