Petrol Ofisi’ne sürpriz talip

Petrol Ofisi’ne sürpriz talip

Avusturyalı petrol şirketi OMV’nin geçtiğimiz günlerde resmen satışa çıkardığı Petrol Ofisi’ne fon şirketi talip oldu..

Petrol Ofisi’ne sürpriz talip
16px
24px
04.03.2016 12:49
ABONE OLgoogle
Avusturyalı petrol şirketi OMV’nin geçtiğimiz günlerde resmen satışa çıkardığı Petrol Ofisi’ne Katarlı bir fon şirketinin talip olduğu öğrenildi.

Petrol Ofisi’nin satışıyla ilgili şu ana kadar yapılan görüşmelerde sona gelindiği edinilen bilgiler arasında. Arkadaşımız Erkan Kızılocak’ın sektör çevrelerinden edindiği bilgiye göre, Katarlı fonun Türkiye ile resmi LNG anlaşmaları yapan şirketlerde de ortaklığı bulunuyor. 

İlk olarak 2006 yılında Petrol Ofisi’nin yüzde 34 hissesini 1 milyar 54 milyon dolara satın alan OMV, 2010’da Doğan Grubu’ndan kalan hisselerin yüzde 54’ünü 1 milyar euro’ya alarak şirketteki payını yüzde 90’ın üzerine çıkarmıştı. Uzun süredir PO’yu satmayı planladığı konuşulan OMV, şubat ortasında da resmi açıklamayı yaparak bu konudaki haberleri teyit etti. Şirketin taliplileri arasında Azeri petrol şirketi Socar ile Koç Grubu’nun ortak olduğu akaryakıt dağıtım şirketi Opet’in de adları geçiyor. 

2014 yılı itibariyle 33 milyar TL satış geliri elde eden OMV Petrol Ofisi, Türkiye’nin en büyük ikinci özel sektör şirketi konumunda. OMV Petrol Ofisi, yaklaşık 2 bin akaryakıt istasyonu, bir madeni yağ fabrikası, 11 akaryakıt, üç LPG dolum terminali, 19 havaalanı ikmal ünitesi ve yaklaşık 1.17 milyon metreküpü aşan depolama kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük akaryakıt dağıtım ve madeni yağ şirketi.

Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde