Petkim'den APM Terminals'le stratejik imza

Petkim'den APM Terminals'le stratejik imza

PETKİM, limanının geliştirilmesi için, APM Terminals B.V. ile stratejik ortaklık anlaşması imzaladı

Petkim'den APM Terminals'le stratejik imza
16px
24px
10.06.2010 14:38
ABONE OLgoogle

PETKİM Petrokimya Holding A.Ş, Petkim limanının geliştirilmesi için, APM Terminals B.V. ile stratejik ortaklık kurulması ile ilgili olarak münhasır olarak görüşmelere başlanmasına karar verildiğini ve bu yönde bir niyet mektubunun bugün imzalandığını duyurdu. 

     PETKİM Petrokimya Holding A.Ş'nin, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasında, 26 Şubat 2010 tarihli özel durum açıklaması ile 26 Şubat 2010 tarih ve 58/124 sayılı Yönetim Kurulu kararına istinaden Petkim limanının geliştirilmesi, daha ekonomik şartlarda işletilebilmesi, gelir artırıcı faaliyetlerin daha etkin bir şekilde yapılabilmesi, potansiyel yatırımcılara Petkim limanının tanıtılması ve olası stratejik işbirliği imkanlarının hayata geçirilebilmesi amacıyla Garanti Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş'nin münhasır danışman olarak görevlendirildiğinin duyurulduğu hatırlatıldı. 

     Yapılan açıklamada, 28 Nisan 2010 tarihli özel durum açıklaması ile de 28 Nisan 2010 tarih ve 64/132 sayılı Yönetim Kurulu kararına istinaden Petkim Limanı'nın geliştirilmesi, daha ekonomik şartlarda işletilebilmesi ve gelir artırıcı faaliyetlerin daha etkin bir şekilde yapılabilmesi için, mülkiyeti ve/veya kullanım hakkı Şirketimize ait olan gayrimenkuller, dolgu alanları, iskeleler, tesisler ve diğer unsurlardan oluşan Petkim Limanı'nın varlıklarını kısmi bölünme yolu ile devri suretiyle tüm hisseleri Şirketimize ait olacak bir liman şirketinin kurulmasına karar verildiğinin kamuoyuna duyurulduğu kaydedildi. 

     Açıklamada, ''Bu kapsamda, Petkim limanının geliştirilmesi açısından, sektörün önde gelen kuruluşlarından APM Terminals B.V. ile stratejik ortaklık kurulması ile ilgili olarak münhasır olarak görüşmelere başlanmasına karar verilmiş olup bu yönde bir niyet mektubu bugün imzalanmıştır. Münhasırlık süresi 30 Temmuz 2010 tarihine kadar geçerli olup tarafların uzlaşması halinde uzatılabilecektir'' denildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde