Petkim Yarımca arazisini 18 Milyon Dolara satacak

Petkim Yarımca arazisini 18 Milyon Dolara satacak

Petkim Petrokimya Holding A.Ş Yönetim Kurulu, Yarımca'daki arazisini satıyor

Petkim Yarımca arazisini 18 Milyon Dolara satacak
16px
24px
13.09.2011 20:38
ABONE OLgoogle

Petkim Petrokimya Holding A.Ş Yönetim Kurulu, Yarımca'daki arazisinin, içinde bulunan mevcut ilköğretim okulunun alıcı tarafından yeniden yapılması koşulu ile Türköz İnşaat Taahhüt Limited Şirketi'ne 18 milyon 50 bin dolara satılmasını kararlaştırdığını bildirdi. 

     Petkim'in KAP'ta yayımlanan açıklamasında, Yarımca'da 4 ana parselden oluşan 117 bin 714,45 metrekare arazi ile İstanbul-Ankara demiryolunun deniz tarafında kalan 3 bin 272 metrekare arazinin, içinde bulunan mevcut ilköğretim okulunun alıcı tarafından yeniden yapılması/yenilenmesi koşulu ile üçüncü şahıslara satılmasına karar verildiği anımsatıldı. 

     Yönetim Kurulu'nun bugünkü kararı ile söz konusu arazinin, ilköğretim okulunun yeniden yapılması koşuluyla Türköz İnşaat'a 18 milyon 50 bin dolar bedel ve banka teminat mektubu karşılığı 15 Aralık 2011 tarihinde ödeme yapılacak şekilde satılmasının karara bağlandığı belirtildi. 

     Açıklamada, ''Ayrıca ilköğretim okulunun, spor salonunun, çevre tanzimi ve tefrişatının yapılması teminatı olarak firmadan 3 milyon dolar tutarında teminat mektubu alınmasına, satış işlemlerini sonuçlandırmak, gerekmesi halinde satış sözleşmesini imzalamak ve tapuda devir işlemlerini yerine getirmek konusunda Petkim Genel Müdürlüğüne yetki verilmesi kararlaştırılmıştır'' denildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde