Performans ve zarafetin birleşimi

Performans ve zarafetin birleşimi

Spor bir aracın stil ve performansı ile lüks bir sedanın zarafet, genişlik ve çok yönlülüğünü birleştiren Yeni Jaguar XF.

Performans ve zarafetin birleşimi
16px
24px
08.09.2007 17:56
ABONE OLgoogle

Spor bir aracın stil ve performansı ile lüks bir sedanın zarafet, genişlik ve çok yönlülüğünü birleştiren Yeni Jaguar XF, 2008 ilkbaharında Ortaklar Otomotiv distribütörlüğünde Türkiye pazarına sunulacak.

Jaguar ailesinin en yeni üyesi Yeni Jaguar XF, spor bir aracın stil ve performansı ile lüks bir sedanın zarafet, genişlik ve çok yönlülüğünü birleştiriyor. Böylece geleneklere meydan okuyup kendi kuralları ile hareket edecek bir aile üyesi olacağını gösteriyor ve bunun Jaguar için yeni bir dönemin başlangıcı olacağına dair sinyaller veriyor. Yeni Jaguar XF, Ortaklar Otomotiv aracılığı ile 2008 ilkbaharından itibaren Türk kullanıcılarla buluşacak.

Çarpıcı tasarımı ile Jaguar'ın göz alıcılık anlayışından taviz vermeyen Yeni Jaguar XF'in sürüş deneyimi ise, “sıra dışı yetenekleri ve kontrolü ile rahat ve kendinden emin” olarak tanımlanabilir.

Kendine has özellikleri ile Jaguar markasına yeni bir boyut katan Yeni Jaguar XF, görsel heyecanı yanında, beş kişiye keyifli bir ortam yaratan, modern stilli ve benzersiz Jaguar imajını koruyan geniş iç mekana sahip. Yeni Jaguar XF'in iç ambiyansı, ince işçiliği, lüks malzemeleri, kullanışlı enstrümanları ve huzur verici iç aydınlatması ile oldukça zengin ve sınıfındaki en yüksek zarafet seviyesini yakalamış durumda.

Kontak açıldıktan sonra da zarif bir şekilde dönerek açık konuma gelen havalandırma menfezleri,  tavan konsolu ve torpido gözü aydınlatmaları için dokunma ya da yaklaşmaya duyarlı kontrol sunan yeni teknoloji JaguarSense, konusunda uzman Bowers&Wilkins tarafından özel olarak tasarlanmış ses sistemleri, Dijital Ses Yayını (DAB), Bluetooth® iletişim teknolojisi, dokunmatik ekrandan tüm fonksiyonlarına kumanda edilebilen iPod® ve MP3 çalar bağlantıları Yeni Jaguar XF'in ayrıcalıklı sürüş keyfinin birkaç özelliği.

XF Programı Baş Mühendisi Mick Mohan, Yeni Jaguar XF'in iç mekanını “stil ve zenginliğin bir birleşimi” olarak tanımlayıp; sözlerini “Yeni Jaguar XF, estetik ve fonksiyonelliğin bir arada ne kadar uyum içerisinde var olabileceğinin ispatıdır.” biçiminde tamamlıyor.

Yeni Jaguar XF, bir spor araçtan, lüks bir uzun mesafe aracına kadar, her rolde mükemmelin de ötesine geçiyor.

Yeni XF, Jaguar için bir dönüm noktası. Markanın gelecekte nasıl bir yol izleyeceğine dair sinyaller veren Yeni XF, Jaguar'ı büyük kılan özelliklerin gerekliliklere de bağlı kalıyor.

BİR BAKIŞTA

– Yeni XF'in karoser dizaynı Jaguar'ın yeni sedan tasarım dilinin bir anlatımı. Yeni XF, ince işçilik ve görsel heyecan bakımından da dış görünüme eşdeğer bir iç mekan kalitesi ile son derece modern ve lüks bir ortam sunuyor.

– Coupe benzeri hatlara sahip Yeni XF, beklenmedik şekilde iç mekanda da geniş bir alan yaratıyor: Beş yetişkin için konforlu bir ortam, cömert iç mekan ve eşya koyma kapasitesi ve 540 litreye* (arka koltukların katlanması ile buna ek olarak artı 420 litrelik bir alan da mevcut) varan bagaj kapasitesi.

– Jaguar ustalığı Yeni XF'de yeni bir boyut yaratıyor. Çok yönlü gösterge paneli, dokunmatik ekran, modern malzemeler ve grafikler, yeni 'sürpriz ve keyif' özelliklerini tamamlıyor. Yeni XF'e ilk girildiğinde çalıştırma butonu kalp atışı gibi kırmızı renkte yanıp sönmektedir. Motoru çalıştırdığınız anda Jaguar Sürüş Seçici avucunuzun içine geliyor, aynı anda da dönen havalandırma menfezleri, kapalı 'park' pozisyondan fonksiyonel açık pozisyona geçiyor.

– Sınıfındaki en iyi burulma direnci, hem zarafet hem de dinamik performans sunuyor, sürücü odaklı ve dikkate değer rahatlıkta bir sürüş deneyimini destekliyor.

– Yeni XF, tümü Jaguar'ın yeni Sıralı Vites Değişimli 6 vitesli otomatik şanzımanı ve manuel vites değişimi için direksiyona monte edilmiş pedallara sahip dört farklı tipte motor seçeneği ile Türkiye pazarında olacak:
• 2.7-litre V6 çift-turbo şarjlı dizel: 0-60 mil/s sadece 7.7 saniye (0-100 km/s 8.2 saniye) ve 143 mil/s maksimum hız.
• 3.0-litre V6 benzinli: 0-60 mil/s 7.9 saniye (0-100 km/s 8.3 saniye) ve 148 mil/s maksimum hız.
• 4.2 n/a V8 benzinli: 0-60 mil/s 6.2 saniye (0-100 km/s 6.5 saniye) ve 155 mil/s elektronik olarak sınırlandırılmış maksimum hız.
• 4.2 s/c V8 benzinli: 0-60 mil/s 5.1 saniye (0-100 km/s 5.4 saniye) ve 155 mil/s elektronik olarak sınırlandırılmış maksimum hız.

– Yeni XF'de bulunan sürüş yardımlarından bazıları: Elektronik Fren Yardımı, Elektronik Fren Güç Dağılımı, Anti-Blokaj Fren Sistemi, Dinamik Stabilite Kontrolü, Dönüş Fren Kontrolü ve Motor Çekme Torku Kontrolü. Ve Jaguar'da bir ilk olarak, gerekli durumlarda aracın hızını düşürerek ön tekerleklerin tutuşunu daha da iyileştiren Dışa Savrulma Kontrol Mantığı.

– Yeni XF, Kör Nokta Monitörü, Ön ve Arka Park Yardımı, Arka Kameralı Park Yardımı, Adaptif Hız Kontrol Sistemi, Otomatik Hız Sınırlandırıcı ve Lastik Basıncı Görüntüleme Sistemi gibi geniş bir sürücü yardım özellikleri portföyü barındırıyor. Bluetooth® uyumluluğu, iPod®/MP3 çalar arabirimi, Jaguar Ses, Dijital radyo ve bir ya da altı diskli CD çalar sayesinde araç sahipleri, seçimlerine göre hem müzik dinleyebilir hem de konuşabilirler.

– Yeni XF'de, hepsi dokunmatik ekrandan kumanda edilen, üç kademeli ses sistemi sunuyor. Sınıfının en üstün Bowers & Wilkins 440w Premium Ses Sistemi opsiyonu sayesinde olağanüstü ses kalitesi ve gerçek ses üretimi sunuyor. Bowers & Wilkins tarafından XF için tasarlanan ve özel ayarlanmış, surround ses sistemi güçlü ve berrak bir ses performansı sağlıyor.

– Jaguar'ın sedan araçlarında bir ilk olarak; Yeni XF, markanın yeni “Yaya Temas Algılama Sistemi”ne sahip. Yayaya çarpma durumunda kaputun piroteknik olarak açılmasıyla göz açıp kapayıncaya kadar kaput ve motor arasında yastık etkisi yaratılıyor.

– Her pazara göre üç ekipman seviyesi sunuluyor. Lüks seviye, benzinli ya da dizel V6 motorlarda; Premium Lüks, benzinli, dizel V6 veya atmosferik basınçlı V8 motorlarda; SV8, Supercharge teknolojisine sahip, benzinli V8 motorlarda sunuluyor.

– Yeni Jaguar XF, Türkiye pazarında şu anda sipariş edilmeye hazır durumda. İlk araçlar sahiplerine 2008 ilkbaharında teslim edilecek.

Tüm performans göstergeleri üreticinin hesapladığı değerlerdedir.
* Jaguar Lastik Onarım Sistemi takılı. Stepne ile hacim 500 litredir.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde