Pera Palas, baloları ve ‘beş çayı’yla dönüyor

Pera Palas, baloları ve ‘beş çayı’yla dönüyor

Agatha Christie'nin romanlarını yazdığı, Atatürk'ün konakladığı, İstanbul'un en eski ve gizemli otellerinden biri olan Pera Palas, aralık ayında açılıyor.

Pera Palas, baloları ve ‘beş çayı’yla dönüyor
16px
24px
15.02.2009 12:46
ABONE OLgoogle

Pera Palas Oteli Genel Müdürü Pınar Kartal Timer, 1930'lardaki şaşalı günlerine döndürecekleri otelde, yemekli balolar ve 5 çayları yapılacağını söyledi.

Atatürk'ün odası müze...
Pera Palas'ın tarihin kendisi olduğunu anlatan Timer, otelde konaklayan, Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Adnan Menderes, Hemingway, Agatha Christie, Winston Churchill, Alfred Hitchcock, Tito gibi önemli şahsiyetlerin çocuklarının torunlarının da katılacağı bir açılış töreni yapacaklarını açıkladı.
İhsan Kalkavan'ın Pera Palas'ı sadece ticari bir güdüyle almadığını anlatan Timer, “20 milyon euro'yu geçen bir harcama yapıldı. Bu paraya, buranın iki katı bir otel yapılabilirdi. Ancak tarihi bir değeri, tekrar eski haşmetiyle kazandırmayı amaçladılar” dedi.

Önceden 145 odası olan Pera Palas otelinin, renövasyon sonrası, 34'ü suit olmak üzere toplam 115 odası olacak. Timer “Tüm odalarda, otelin geçmişinden kalma antika bir eşya bulunacak. Atatürk'ün odası, çok özel resimler ve eşyalarıyla birlikte müze olacak. SPA, kapalı yüzme havuzu, davetler için 2 büyük salon bulunacak” diye konuştu.

Geçmişte otelde konaklayan insanları arayıp bularak, hikayeleri topladıklarını söyleyen Timer, “Bu otele gelen kişiler, nasıl bir otelde kaldıklarını duyarak da öğrenecekler. İşe aldığımız şoför arkadaşlara bile buranın tarihini öğretiyoruz” dedi.

İstanbul'da ilk kez şov mutfaklı restoran, Pera Palas'ta yapılacak. Otelin gizli bir odasında bulunan antika, Christofle marka, 5 bin adet saf gümüş servis takımları da otelde sergilenecek. Yaklaşık 130 personelin çalıştığı otelde, oda fiyatları 200 ile 4 bin euro arasında değişiyor.

Proje kapsamında Pera Palas'ın karşısında satın alınan binaya da 12 odalı Pera Palas & Residance Hotel yapılacak. Timer, eski ABD Konsolosluğu binasının satın alınma girişiminin sonuca varamadığını açıkladı.

Pera Palas, Avrupalı asilllerin ve zenginlerin rağbet ettiği ünlü Orient Ekspres yolcularının konaklaması için 1892'de inşa edildi ve zamanla İstanbul'un simgelerinden biri haline geldi.

Nevin Donat/Milliyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde