Penceredeki küçük kız da hayatını kaybetti

Penceredeki küçük kız da hayatını kaybetti

İstanbul Kartal'da çöken 8 katlı binanın 2014'te Google Maps uygulaması tarafından çekilen fotoğrafında yer alan küçük kızın enkazda yaşamını yitirdiği ortaya çıktı.

Penceredeki küçük kız da hayatını kaybetti
16px
24px
09.02.2019 06:18
ABONE OLgoogle

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, enkazdaki çalışmalarla ilgili verdiği son bilgilerde arama-kurtar ekiplerinin son olarak 1.5 yaşındaki Eylül Dervişoğlu ile Şevval Yılmaz’ın (23) cansız bedenlerine ulaştığını açıkladı. Soylu’nun verdiği son bilgilerle çöken binada yaşamını yitirenlerin sayısı 16’ya yükseldi.

Enkazdan cansız bedeni çıkarılan hemşirelik öğrencisi Şevval Yılmaz’la ilgili çarpıcı bir detay da ortaya çıktı. 

Google Maps uygulamasında binanın bulunduğu Sema sokağa ait görüntüler arandığında 2014'te çekilen ve yıkılan Yeşilyurt Apartmanı’nn da yer aldığı görüntüler karşınıza çıkıyor.

Bu görüntülerde Yeşilyurt Apartmanı'nın 3'üncü katındaki pencerede görüntülere takılan küçük kızın, hayatını kaybeden hemşirelik öğrencisi Şevval Yılmaz olduğu belirtiliyor.

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 16'YA ÇIKTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kartal'da çöken binada yaşamını yitirenlerin sayısının 16'ya yükseldiğini açıkladı. Soylu, arama kurtarma çalışmalarının yaklaşık 58 saattir sürdüğünü belirterek, "Son yaptığımız açıklamadan sonra 2 evladımızı daha kaybettik" dedi. Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, enkazından yaralı olarak kurtarılan vatandaşları Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelerek yaralıları ziyaret etmişti.

Çalışmaların devam ettiği noktada açıklama yapan Soylu, arama kurtarma çalışmalarının yaklaşık 58 saattir sürdüğünü belirterek, “Son yaptığımız açıklamadan sonra 2 evladımızı daha kaybettik.” dedi.

Bakan Soylu, “Verdiğimiz rakamlar 14 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 14 vatandaşımızın da yaralı olarak kurtarıldığı yönündeydi. O saatten sonra 2 vatandaşımız, evladımız daha Şevval Yıldız ve 1,5 yaşındaki Eylül Dervişoğlu enkazdan çıkarıldı.” ifadelerini kullandı.

“SİSMİK HAREKETLENME OLDU”

Yandaki binada yaşanan kaymaya ilişkin soru üzerine Soylu, şöyle devam etti:

“Yaklaşık 20 dakika önce sismik bir hareket gözlendi ama binayı uzun zamandan beri takip ediyor ve izliyoruz. Biraz sonra Çevre ve Şehircilik Bakanımız da gelecek valimiz, teknik arkadaşlarımız hep beraber binanın içine girdik. Daha önce yerleştirilen denge çubuklarında herhangi bir farklılık gözlenmedi. Şimdi çalışma tekrar başladı. Biraz daha, hem dengeli hem kısıtlı bir çalışma yapacağız. Bir farklılık şu ana kadar gözlenmiş değil. Onun için  arkadaşlarımız çalışmalarına devam ediyor. Enkazın tamamını kaldırabilmek için çabalar aynı gayrette sürdürülecek. Elbetteki bu çalışmalarda bütün kurumlar bir koordinasyonla çalışmaları yürütüyorlar. AFAD ve sayın valimiz bizzat koordinasyonun başında… Kızılay’dan İBB’ye kadar tüm STK’lar, tüm sağlık birimlerimiz burada, bir koordinasyon yapılıp çalışma tekrar başladı.”

Çöken binanın yanındaki binada sismik hareket olduğunu yineleyen Soylu, “Daha önce de aynı sismik hareket gözlenmişti. O sismik hareket sürekli takip ediliyor. 40 saat önce bir sismik hareket gözlenmişti. Onun üzerine bir sismik hareket daha oldu. Aşağıya bir takım denge çubukları konuldu, onlara bakıldı. Takip devam ediyor, çalışmalar devam edecek.” değerlendirmesini yaptı.

“ÇÖKEN BİNADA BİRİNCİ KATA ULAŞTIK”

Soylu, 1. ve 2 katlara ulaşıldığını belirterek, “1. kattaki çalışmalar da iyi gidiyor. Şöyle bir zorluğu var çalışmaların. Alınmak istendiği zaman bazı tablaları alabiliyoruz ama bazı tablalar, inşaatın kalitesinden dolayı yukarı çekilmek istendiğinde dağılarak kendini aşağıya bırakıyor.Tek bir zorluk o ama onu da arkadaşlarımız büyük bir gayretle aşmaya çalışıyor. ” diye konuştu.

SAĞLIK BAKANI KOCA’DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Hastanede bulunan yaralı vatandaşlardan bir tanesinin taburcu edildiğini ifade eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “İki gün önce yaşanan elim hadise hepimizi derinden üzdü. Hayatını kaybeden 15 vatandaşımız oldu. 14 vatandaşın tedavileri devam etmekte. Vefat eden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. 14 Yaralı vatandaşımız ile ilgili bir vatandaş taburcu edildi. 13’ünün tedavileri devam etmekte. 13 hastanın 7’si yoğun bakımda, 6’sı servislerde takip ediliyor” dedi.

“UMUDUMUZ VATANDAŞLARIMIZIN SAĞ SALİM KURTARILABİLİR OLMASI”

Hastanede tedavileri süren hastaların sağlık durumu ile ilgili açıklama yapan Koca, “Bu süreçte 2 gün önce, 15.59 sularında olayın olduğu andan 3 dakika kadar sonra 16.02’de ambulanslar olay yerinde oldu. Hem 112 sağlık servisimiz hem de AFAD ekibi, hastanedeki doktorlarımız ve sağlık çalışanımız yoğun çaba içinde oldular. Halen göçük çalışmaları devam etmekte. Umudumuz, vatandaşlarımızın sağ salim kurtarılabilir olması. Milletimizin başı sağ olsun, Allah bir daha bu tür acılar yaşatmasın diyorum” ifadelerini kullandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde