Pençe-Kartal Operasyonu başladı! 81 hedef imha edilmiştir

Pençe-Kartal Operasyonu başladı! 81 hedef imha edilmiştir

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kartal operasyonunun başladığını duyurdu. MSB'nin açıklamasında "Uçaklarımız teröristlerin inlerini başlarına yıkıyor" denildi.

Pençe-Kartal Operasyonu başladı! 81 hedef imha edilmiştir
16px
24px
15.06.2020 07:32
ABONE OLgoogle

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), ‘Pençe-Kartal’ operasyonuna ilişkin, “Irak’ın kuzeyinde teröristlerce üs olarak kullanılan Sincar, Karacak, Kandil, Zap, Avaşin Basyan ve Hakurk’a hava harekatı icra edilmektedir.” açıklamasını yaptı.

Bakanlığın Twitter adresinden yapılan açıklamada, “Son zamanlarda karakol ve üs bölgelerimize her geçen gün artan taciz, saldırı teşebbüsünde bulunan, böylece halkımızın ve hudutlarımızın güvenliğini tehdit eden PKK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek halkımızın ve hudutlarımızın güvenliğini sağlamak maksadıyla, uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda Irak’ın kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından üs olarak kullanılan Sincar, Karacak, Kandil, Zap, Avaşin Basyan ve Hakurk’taki terör yuvalarına hava harekâtı icra edilmektedir.” denildi.

Bakan Akar, ‘Pençe-Kartal’ Operasyonunu harekat merkezinden yönetiyor

Milli Savunma Bakanı (MSB) Hulusi Akar ve beraberindeki komutanlar, ‘Pençe-Kartal’ Operasyonunu, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekât Merkezi’nden sevk ve idare ediyor.

Operasyonu, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekât Merkezi’nden sevk ve idare ediyor.

81 hedef imha edilmiştir

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki hedeflere yönelik düzenlenen Pençe-Kartal Operasyonu'nda 81 hedefin imha edildiğini bildirdi.

Bakanlığın Twitter hesabından, Irak'ın kuzeyinde bulunan ve üs olarak kullanılan Sincar, Karacak, Kandil, Zap, Avaşin Basyan ve Hakurk'taki PKK hedeflerine yönelik düzenlenen Pençe-Kartal Operasyonu'na ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Pençe-Kartal Operasyonu ile ülkemizi, milletimizi ve hudut güvenliğimizi tehdit eden teröristlere ait barınak, sığınak ve mağaralardan oluşan 81 hedef imha edilmiştir. Uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir" bilgisi paylaşıldı. 

?Harekatta 'azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak' örgütün bölgedeki varlığına ağır bir darbe indirildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Harekatın planlama ve icrasında sivil halkın can ve mal güvenliği ile çevrenin korunması konusunda azami hassasiyet gösterilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir."

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da, Pençe-Kartal Operasyonu'na katılan pilotlarla telsizden görüşerek harekatın başarıyla tamamlanmasından dolayı tebrik etti. Akar, "Terör yuvaları yerle bir edildi. Ülkemize, milletimize, üs bölgelerimize saldırı planlayan terör yuvaları, teröristlerin başlarına yıkıldı" dedi. 

Akar,  ayrıca, operasyona katılan pilotlarla telsizden görüşerek harekatın başarıyla tamamlanmasından dolayı tebrik etti

İletişim Başkanı Altun’dan, ‘Pençe-Kartal Operasyonu’ açıklaması

İletişim Başkanı Altun, Pençe-Kartal Operasyonu ile ilgili Twitter hesabından açıklama yaptı. Altun, “Pençe-Kartal operasyonuyla Kuzey Irak’taki terör mevzilerini yerle bir ediyor, terörü kaynağında kurutma stratejimizi bir kere daha hayata geçiriyoruz. Varlığımıza kast edenler, kahraman ordumuzun pençeleri arasında yok olmaya mahkumdur. Allah Mehmetçiğimizin yardımcısı olsun.” ifadelerini kullandı.

Sözcü Kalın: “Ülkemizin güvenliği için operasyon başladı”

Sözcü Kalın, Sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Ülkemizin güvenliği ve milletimizin huzuru için ‘Pençe Kartal' Operasyonu başladı.

Nerede olursa olsun ülkemizin güvenliğini tehdit eden terör yuvalarını kurutacağız. Terörizm ve destekçileri mutlaka kaybedecek. Rabbim ordumuzu muzaffer eylesin” ifadelerine yer verdi.

AKP sözcüsü Çelik: “Pençe-Kartal Operasyonu başladı”

AKP MKYK ve MYK Üyesi sözcü Ömer Çelik, “Pençe-Kartal Operasyonu başladı” paylaşımını yaptı.

Sözcü Çelik, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Pençe-Kartal Operasyonu başladı.
İnsanımıza, insanlığa ve ülkemize düşmanlık eden terörle mücadelemiz kesintisiz sürüyor” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde