Pegasus'ta pilotlar orduya dönüyor

Pegasus'ta pilotlar orduya dönüyor

Pegasus pilotlarının altıda birinin hava kuvvetlerine döneceği belirtildi.

Pegasus'ta pilotlar orduya dönüyor
16px
24px
05.12.2017 16:54
ABONE OLgoogle

Bloomberg’e bilgi veren bir kaynağa göre Türkiye’nin ikinci en büyük havayolu şirketi olan Pegasus’un 100 pilotu, FETÖ soruşturması nedeniyle oluşan açığı kapatmak için Türk Hava Kuvvetleri’ne geri dönüyor.

Buna göre Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş.’deki pilotların yaklaşık altıda biri, gruplar halinde çeşitli eğitim ve güvenlik süreçlerinden geçtikten sonra 2018 sonuna kadar hava kuvvetlerine dönecek.

Ağustos ayında yayınlanan bir Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile özel sektörde çalışan pilotların orduya yeniden katılmasına olanak sağlanmıştı.

bilgi veren kaynak, şu ana kadar yedisi gönüllü yaklaşık 40 pilotun orduya katıldığını belirtti. KHK ile orduya katılacak pilotların özel sektördeki sözleşmelerinin dondurulmasına imkan tanındı. 

FETÖ soruşturması kapsamında 15 Temmuz darbe girişiminden itibaren 110 bin kişinin kamu görevi sonlandırıldı. Banka, şirket ve birçok medya şirketine ya el konuldu ya da bu kurumlar kapatıldı.

Ortaya çıkan boşluğu kapatmak için yurt içi ve yurt dışı kaynaklardan pilot almaya başlayan Pegasus konuya ilişkin yorum yapmadı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde