Pegasus Hava Yolları 1000 eleman alacak!

Pegasus Hava Yolları 1000 eleman alacak!

Pegasus ikinci bir lisans daha alarak yolcu hizmetleri ve körük hizmetlerini de kendi vermeye başlayacakmış. Şimdiden iş ilanları vermeye başlamış.

Pegasus Hava Yolları 1000 eleman alacak!
16px
24px
06.11.2015 13:06
ABONE OLgoogle
Havayolu şirketleri, hava limanlarındaki birçok hizmeti başka şirketlerden alır. Aprondaki görevliler, yolcu taşıyan otobüs ve şoförler, körük görevlileri, bagaj işlemleri dışarıdan satın alınan hizmetlerin başında gelir.

Pegasus Hava Yolları ağırlıklı olarak Sabiha Gökçen merkezli uçuş yapıyor. 1990’da kurulan firma, bugün 33 yurtiçi 68 yurtdışı olmak üzere 40 ülkedeki 101 noktaya yolcu taşıyor. Yer hizmetlerini de Çelebi’den satın alıyor.

Son yıllarda yer hizmetlerinden yoğun şikayetler alan Pegasus yönetimi çareyi bu hizmetleri kendi vermekte bulmuş. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne müracaat ederek lisans almış. Bu lisans çerçevesinde bagaj işlemlerini ve aprondaki diğer hizmetleri kendisi vermeye başlamış.

Pegasus şimdi ikinci bir lisans daha alarak yolcu hizmetleri ve körük hizmetlerini de kendi vermeye başlayacakmış. Şimdiden iş ilanları vermeye başlamış. Otobüs siparişleri verilmiş, hatta ilk parti otobüsler teslim alınmış.

Konuşulanlara bakılırsa binin üzerinde eleman almayı planlıyormuş. En geç Aralık ayından itibaren bu hizmeti Çelebi’den alıp kendi vermeye başlayacakmış. 

Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde