Pazartesi'ye dikkat!

Pazartesi'ye dikkat!

İBB kritik pazartesi için önlemini aldı, vatandaşlara toplu taşımayı hatırlattı!

Pazartesi'ye dikkat!
16px
24px
16.09.2016 17:06
ABONE OLgoogle
Bayramdan tatili öncesinde İstanbul'da yeni eğitim-öğretim yılının başlayacağı 19 Eylül'de toplu ulaşım araçları 06.00-14.00 saatleri arasında ücretsiz hizmet vereceğini açıklayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bu kararı sosyal medya üzerinden yeniden hatırlattı.

19 Eylül Pazartesi günü 06:00 - 14:00 arası toplu ulaşım araçları ücretsiz hizmet verecek.https://t.co/8XXJ4yJfo5#ibb
— İBB Halkla İlişkiler (@ibbPR)
">16 Eylül 2016
 TOPBAŞ TOPLU TAŞIMA KULLANILMASINI İSTEDİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, toplu ulaşımda ek seferler konulduğunu belirterek, yeni eğitim sezonunda tüm öğrenciler ve öğretmenlere başarı diledi. Topbaş, okulların açılacağı 19 Eylül Pazartesi günü ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için vatandaşlardan toplu taşıma araçlarını kullanmalarını istediğini kaydetti.

ÖNLEMLER HAD SAFHADA

İBB'den yapılan açıklamada yarın trafikte yaşanabilecek sorunları en aza indirebilmek adına alınacak önlemler şöyle sıralandı.

"Okulların açıldığı gün toplu ulaşım araçları 06.00 -14.00 saatleri arasında ücretsiz hizmet verecek. Ağır tonajlı araçlar, okulların açılış haftasında 06.00-10.00 saatleri arası trafiğe çıkamayacak. Şantiyelerde ve yollarda okulların açıldığı hafta çalışma yapılmayacak. Devamı zaruri çalışmalar için 22.00 - 05.00 saatleri arasında gece vardiyası uygulanacak. Kazalar için trafikte çok sayıda çekici hazır bulundurulacak. Trafiğe çıkacak 5 bin 361 okul servisi İSPARK otoparklarından pazartesi günü ücretsiz yararlanacak. Metro, tramvay, metrobüs, otobüs ek seferleri sayesinde 755 bin yolcu toplu ulaşıma yönlendirilecek ve 500 bin aracın trafiğe çıkmaması sağlanacak. Trafik akışını sağlamak için bin 570 polis görev yapacak. İl Jandarma Komutanlığı Sorumluluk Bölgesi’nde yaklaşık bin personelle görev yapacak. İstanbul genelindeki okullar çevresinde ara sokaklarda bin zabıta memuru trafiğin sağlıklı işlemesine yardımcı olacak."
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde