Paul Walker'ın kızı Porsche'ye dava açıyor

Paul Walker'ın kızı Porsche'ye dava açıyor

Hızlı ve Öfkeli (Fast and Furious) filminin oyuncusu Paul Walker'ın kızı, babasının yolcu koltuğundayken trafik kazası geçirip hayatını kaybettiği otomobilin üreticisi Porsche'ye dava açıyor.

Paul Walker'ın kızı Porsche'ye dava açıyor
16px
24px
29.09.2015 10:39
ABONE OLgoogle
ABD medyasının aktardığına göre Hızlı ve Öfkeli (Fast and Furious) filminin oyuncusu Paul Walker'ın kızı, babasının yolcu koltuğundayken trafik kazası geçirip hayatını kaybettiği otomobilin üreticisi Porsche'ye dava açıyor.

Walker, 2013 yılı Kasım ayında içinde bulunduğu Porsche marka araç bir direğe çarpıp alev alınca hayatını kaybetmişti.

ABD medyasında yer alan haberlere göre Walker'ın 16 yaşındaki kızı Meadow Rain Walker, otomobil üreticisinin güvenlik eksikleri olduğunu iddia edip ihmal sonucu ölüme sebebiyet verme suçlamasıyla dava açtı.Firmadan henüz davayla ilgili bir açıklama yapılmadı.

Meadow Walker, aracın tasarımında gerekli güvenlik önlemleri olsaydı kazanın engellenebileceğini ve Walker'ın hayatta kalabileceğini söylüyor.

'Emniyet kemeri engel oldu'

Polis dört aylık soruşturmanın ardından Walker'ın arkadaşı Roger Rodas'ın kullandığı Porsche Carrera GT model aracın, hız sınırının saatte yaklaşık 70 km olduğu bölgede, 151 km hızla hareket ettiğini ve bir elektrik direğine çarptığını bildirmişti.



TMZ internet sitesinin haberine göre davacı Meadow Walker'ın şikâyetinde, aracın kontrolden çıktığı sırada söylenenden çok daha yavaş bir hızda ilerlediği belirtiliyor.
Meadow Walker'ın avukatları, emniyet kemerinin çarpma anında kilitlenip basınç uygulaması nedeniyle Paul Walker'ın göğüs kafesi ve leğen kemiğinin kırıldığını, araç alev aldığı sırada da emniyet kemeri yüzünden içeride mahsur kaldığını iddia ediyor.

Kaza sırasında aracı kullanan Roger Rodas'ın eşi de geçen sene benzer bir şikayetle Porsche'ye dava açmış, fakat firma kazanın araç tasarımından çok sürücü hatasından kaynaklandığını söylemişti.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde