Paul Doany'nin ilginç hobisi

Paul Doany'nin ilginç hobisi

TT Genel Müdürü Paul Doany'nin kimsenin bugüne kadar bilmediği bir özelliği ortaya çıktı

Paul Doany'nin ilginç hobisi
16px
24px
24.04.2009 11:17
ABONE OLgoogle

Türk Telekom (TT) Genel Müdürü Paul Doany'nin kimsenin bugüne kadar bilmediği bir özelliği geçen hafta sonu Sapanca'da toplanan Telekomünikasyon Zirvesi sırasında ortaya çıktı. Doany, meğer sudoku olarak bilinen ve sayılar üzerinden çözülen bulmacanın ustasıymış.

Toplantı sonrasında bir grup gazeteci ve sektör temsilcisi ile sohbet eden Doany, cebinden bir sudoku kitapçığı çıkardı. Bu kitapçığı inceleyenler ise Doany'nin çözdüğü bulmacaların zorluğundan hayrete düştüler. Doany boş kaldığı her zaman, uçakta, arabada hep sudoku çözüyormuş ve cebinden bulmaca kitapçığını ise hiç eksik etmiyormuş. Doany, aynı zamanda bulmaca meraklısı da çıktı.

Birkaç bulmacayı beraber oturduğu kişilere soran Doany, kibrit çöplerinden de bir bulmaca hazırladı. Aradan 20 dakika geçtikten sonra bulmaca çözülünce Doany, çözen kişiyi TT'de daire başkanlığına yükseltti! Doany, beraber oturduğu kişilere yeni bir bulmaca daha verdi. Bu bulmaca ise öncekinden daha zordu ve yaklaşık 1 saatte yine aynı kişi tarafından çözüldü. Doany, bulmacayı bilen kişiyi TT CEO'luğuna kadar terfi ettirdi! Hal böyle olunca ortamda bulunanlar "Doany, çalışanları acaba sudoku veya bulmacalarla mı işe alıyor?" diye kendi arasında konuşmadan edemedi.

Referans

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde