Patronlardan 'teröre teslim olmayacağız' mesajı

Patronlardan 'teröre teslim olmayacağız' mesajı

İş dünyası, terörün yaratmak istediği kaosa karşı kenetlendi. İstiklal Caddesi’ne çıkan patronlar tezgâha geçti, yeni yatırım kararı aldı. Gönüllü personel de caddedeki mağazalara akın etti

Patronlardan 'teröre teslim olmayacağız' mesajı
16px
24px
22.03.2016 06:12
ABONE OLgoogle
İstanbul'un kalbi İstiklal Caddesi'nde cumartesi günü düzenlenen hain saldırının ardından, perakende sektörü 'İstiklal seferberliği' başlattı.

İstiklal Caddesi'nde yürüdükten sonra mağaza çalışanlarıyla tezgâhın başına geçen patronlar, "Teröre teslim olmayacağız" mesajı verdi. Terörün ana stratejisinin Türkiye'yi ekonomiden vurmak olduğunu ve buna asla izin verilmeyeceğini belirten iş dünyası, inadına yatırım çağrısı yaptı.

GÖNÜLLÜ PERSONEL AKIN ETTİ

İstiklal Caddesi'ndeki hain saldırının yaşandığı gün mağazalarını zorunlu olarak kapatan markalar, ertesi gün çalışanlarının örnek davranışıyla karşılaştı. Diğer şubelerinden İstiklal Caddesi'ndeki mağazalarına gönüllü olarak çalışmaya gelen personel, patronları da duygulandırdı.

Flo'nun sahibi Ziylan Grup'un Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ziylan, "Mağazamızı pazar günü açtık. Diğer mağazalarımızdan gönüllü 20 çalışanımız buraya geldi. Biz de teröre inat yatırıma devam edeceğiz. Hatta İstiklal Caddesi'nde mağaza açmak için yer arıyoruz" dedi.

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı ve Penti'nin sahibi Sami Kariyo da, çalışanlarla birlikte tezgâha geçtiklerini söyledi. Kariyo, "Hayatın normalleşmesi gerekiyor. Kimse bizi durduramaz. Çalışmaya, yatırıma devam edeceğiz" diye konuştu.

BMD Yönetim Kurulu Üyesi ve Kiğılı CEO'su Hilal Suerdem de, uygun şartlar yakaladıkları takdirde İstiklal'de mağaza açmak istediklerini vurguladı.

LCW MAĞAZAYI BÜYÜTÜYOR

Markalar teröre rağmen, yatırımlarını sürdürüyor. İstiklal Caddesi'nde 2 bin metrekarelik mağazada faaliyet gösteren LC Waikiki, burayı 600 metrekare daha genişletiyor. LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, terör örgütünün amacının halkı sindirmek ve ekonomiyi durdurmak olduğunu söyledi.

Her şeye rağmen yatırımdan asla vazgeçmeyeceklerini söyleyen Küçük, "Bu yıl Türkiye'de 50 mağaza açacağız. İstiklal'deki mağazamızı da 600 metrekare genişletiyoruz. Şu anda çalışmalar sürüyor" dedi. Küçük, istihdam sayılarını da artıracaklarını belirterek, "Sektör olarak el ele verdik. Şimdi birlik ve beraberlik zamanı" diye konuştu.

Turizm dünyasından 'birlik' çağrısı

Turizm sektörünün çatı kuruluşları teröre karşı ortak bir açıklama yaptı. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği, Türkiye Otelciler Federasyonu, Türkiye Otelciler Birliği, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği ve Turist Rehberleri Birliği'nin imzasıyla yayımlanan bildiride "birlik" vurgusu yapıldı.

Açıklamada, "Küresel terör, ülkemizde gerçekleştirdiği saldırılarla korku iklimi yaratmaya çalışmaktadır. Pek çok insani hakkımızı elimizden almaya çalışan bu oyunlara gelmemeliyiz. Birlik, beraberlik içerisinde onların bu hedeflerine ulaşmaması için gerekli toplumsal direnci göstermeliyiz" denildi.

Teröre inat tüketici güveni arttı

Bölücü terör örgütünün hain saldırılarıyla yaratılmaya çalışılan güvensizlik havasına, tüketicilerden tokat gibi bir cevap geldi. 17 Şubat'tan bu yana yapılan üç alçak terör eylemine rağmen, tüketici güven endeksi martta, şubat ayına göre yüzde 0.5 arttı. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre hanenin maddi durum beklentisi endeksi bir önceki aya oranla yüzde 0.5 arttı. Şubatta 89.31 olan endeks değeri, martta 89.77 olarak gerçekleşti. Bu artış, gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durumunun daha iyi olacağını bekleyenlerin oranının artmasından kaynaklandı.

'Tek vücut olmalıyız'

Teröre karşı tek vücut olduğumuz sürece, bu sorunun daha çabuk biteceğini düşünüyoruz. Hükümetimizin de bu alanda kararlı bir şekilde yürüttüğü çalışmaları destekliyoruz. Türkiye'de yaşanan ve korku salmaya yönelik terör olaylarının, vatandaşlarımızın tek vücut olarak bir tavır güçlendirmesine vesile olacağını ümit ediyoruz.

'Hedefte ekonomi var'

Terörle korku atmosferi yaratılmak isteniyor. Hedefte ise ekonomik faaliyetler ve sosyal hayat var. Bizi korkutup sokağa çıkamaz hale getireceklerini umuyorlar. İnsanlar korksun, eve hapsolsun, alışverişini, gündelik hayatını kısıtlasın, ticaret hayatımız bitsin istiyorlar ama başaramayacaklar. İnadına daha çok çalışacak, daha çok üreteceğiz.

'Kirli oyuna gelmeyiz'

Terörle, ülke genelinde bir korku havası ve güvenlik zafiyeti algısı yaratarak, insanımızı korkutup sokağa çıkarmayarak ekonomimizi çökertmek istiyorlar. Türkiye'nin tüketimi, üretimi, ticareti, iç turizmi, yani bütün olarak ekonomik faaliyetleri baltalanmak isteniyor. Bu kirli oyuna gelmeyeceğiz, tuzağa düşmeyeceğiz.

'Birbirimize daha fazla sarılacağız'

Ülkemizin üreten, değer yaratan sektörlerinin temsilcileri olarak bilinmesini isteriz ki, terör bu topraklarda emellerine asla kavuşamayacak. En büyük imkânsızlıklar içinde Cumhuriyetimiz'i kurup onu bugünlere ulaştıran bir ulusun, terör karşısında zaafa düşeceğini sanmak en büyük yanılgıdır. Aksine bu saldırılar, birbirimize daha da kenetlenmemize hizmet edecek.

Özge Yavuz/Sabah
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde