Patronlara özel paketler

Patronlara özel paketler

GSM operatörlerinin abonelerine “ayrıcalık” adı altında sunduğu paketler baştan çıkarıcı nitelikte. Pazarda rekabetin artması tüketicinin işine yarıyo

Patronlara özel paketler
16px
24px
24.01.2014 14:54
ABONE OLgoogle

“Özel” abonelerine İngilizce tercüme hizmeti veren de var, stil önerisi yapan da. GSM operatörlerinin abonelerine “ayrıcalık” adı altında sunduğu paketler baştan çıkarıcı nitelikte. Pazarda rekabetin artması tüketicinin işine yarıyor…

GSM sektöründeki durum malum, rekabet kıran kırana, fiyatlar tüketici lehine sürekli düşüyor, düzenlemeler giderek katılaşıyor... Tüketicilerin ihtiyaçları ise günden güne değişiyor, artıyor. Birbirinden müşteri kapmak için kıyasıya yarışan operatörler değişen ihtiyaçlara karşılık vermenin telaşı içinde. Her cebe uygun paket ve tarifeler çoğalırken, mobil hizmetler dışında tüketicilerin hayatına kolaylık getiren uygulamaların da sayısı artıyor. Bu anlamda özellikle üst tüketici segmentine yönelik uygulamalar dikkat çekiyor. Patronlara yönelik özel paketlerden söz ediyoruz…

Operatörler üst segmente yönelik şaşırtıcı hizmet ve ayrıcalıklar sunuyor. Bu paketleri kullanan müşteriler, ücretsiz havaalanı transferinden ‘kapıda hizmet’e dek pek çok ayrıcalığın tadını çıkarıyor. Kapıda hizmet kategorisi altında, örneğin abonenin cep telefonu arızalandığında, evine ya da işyerine gidip cihaz alınıyor ve tamir edildiğinde yine istenilen adreste teslim ediliyor.

Avea’nın geçen ay Prime markasıyla bu segmente girmesi, önümüzdeki dönemde bu alanda hareketliliğin yaşanacağına işaret ediyor. Biz de bunu fırsat bilip daha çok iş dünyasına yönelik olan bu tarife ve paket seçeneklerini inceledik ve bu tarifeleri kullananların nasıl ayrıcalıklar yaşadığını sizler için öğrendik.

KULLANICI PROFİLİ FARKLI

Bu avantajlara geçmeden önce kullanıcı profili hakkında birkaç şey söylemekte fayda var. Paketleri incelediğimizde, seçeneklerin daha çok iş dünyasına yönelik ihtiyaçların dikkate alınarak oluşturulduğunu görüyoruz. Bu paketlerde, iş ve yaşam tarzı gereği iletişim ihtiyacı fazla olan, sık seyahat eden ve gözü akıllı telefonundan bir an olsun ayrılmayan tüketiciler hedeflenmiş. Üst segment müşterilere özel ilk programını 2004 yılında ‘First Class’ adıyla lanse eden Turkcell, ürünün relansmanını 2008 yılında ‘Platinum’ adıyla 2008 yılında gerçekleştirdi.

10 yıldır premium müşterilere hizmet verdiklerini aktaran Turkcell Segment Pazarlama Direktörü Demir Kısakürek, Platin paketlerini tercih eden müşterilerin büyük şehirlerde yaşayan, hem iş hem de sosyal hayatında yoğun olarak akıllı telefon ve internet kullanan, sık seyahat eden müşteriler olduğunu belirtiyor. Bu müşterilerin hayatında işin çok önemli bir yer tuttuğunu aktaran Kısakürek, Platinum müşterilerin neredeyse tamamının diğer kullanıcılardan çok daha fazla mobil internet kullandığını söylüyor.

TURKCELL’DEN KAPIDA HİZMET

Turkcell bu paketleri kullanan müşterilerine, ücretsiz havaalanı transferinden kapıda hizmete dek çok sayıda avantaj sunuluyor. Örneğin, siz bir Platinum abonesiyseniz, sadece size özel sunulan müşteri hizmetlerinden faydalanıyorsunuz. Platinum Müşteri Hizmetleri, 7/24, sıra bekletmeden hizmet veriyor. Platinum Hizmet Ekibi ise abonelerin, tüm soru ve talepleri için kapıya gelip hizmet veriyor.

Örneğin, telefon arızalanırsa, size geçici bir telefon veriliyor ve cihaz adınıza tamir ettiriliyor. Yine, en yeni cihazlar satışa çıkmadan önce Platinum abonesiyseniz adınıza ayırtılabiliyor. Yeni cihazınızı kapıda teslim alabiliyorsunuz. Düzenli aralıklarla tekrarlanan “Turkcell Platinum Teknoloji Buluşmaları”nda müşteriler, yeni akıllı telefonlara ilişkin öğrenmek istedikleri her şeyi ilk ağızdan dinleyebiliyor. Yurtdışına seyahat eden müşteriler içinse tarifeleri yurtdışında da kullanma opsiyonu, paketleri biterse küçük paketlerle devam etme gibi olanaklar sunuluyor. Turkcell bu abonelerine yurtdışı çıkış harç pulunu da hediye ediyor. Cep telefonuna indirilen Platinum uygulamasıyla aboneler, iletişim paketlerine, müşteri hizmetlerine ve sunulan diğer tüm ayrıcalıklara anında ulaşabiliyor.

ULAŞIMDA AYRICALIK BOL

Dahası da var... Kış döneminde Kartalkaya gibi kayak merkezlerinde konaklama indirimine sahip olan Platinum’lular, bu merkezlere lüks araçlarla ulaşım sağlayabiliyor. Kanyon, City’s gibi AVM’lerde ücretsiz vale hizmeti alabilen aboneler, buralarda park yeri arama derdiyle uğraşmıyor. Yine ulaşımda deniz takside, özel abonelere yüzde 50 indirim sağlanıyor. Ayrıca Turkcell, özel abonelerine belli şehirlerde Havaş ile ücretsiz havaalanı transferi imkanı da sağlıyor. Sinemada bir bilet alana bir bilet bedava fırsatından yararlanabilen Platinum’lular, Ülker Sports Arena'da gerçekleştirilen tüm maç ve etkinliklerde herkesten önce bilet alabiliyor. Hemen hatırlatalım, yakın zamanda Turkcell Platinum dünyası kurumsal hat sahiplerine de açıldı. Kısakürek bu anlamda kurumsal müşterileri olan şirketlerin çalışan ve yöneticilerinin gereksinimlerine de yanıt verdiklerini belirtiyor.

VODAFONE RED FARKI

Vodafone, 2010 yılından beri özel abonelerine Red paket seçeneklerini sunuyor. Faaliyet gösterdikleri 17 ülkede Red tarifelerini sunduklarını aktaran Vodafone Türkiye Pazarlama Direktörü Fatih Uysal, Red faturalı abone sayısının 2010 Eylül sonundan bu yana yüzde 100 arttığını söylüyor ve ekliyor: “Bu ürünümüzle hitap ettiğimiz abonelerimiz, tarifelerini aldıklarında her şey tam olsun istiyor. Mobil teknolojinin, en üst düzey iletişim ihtiyaçlarını bile karşılamasını bekliyor ve birden fazla cihaz ile internete bağlanıyorlar. Faturada sürpriz yaşamaktan hoşlanmıyor ve operatörün kendilerine karşı açık, net ve kolaylık sağlayan bir konumda olmasını istiyorlar.” Uysal, Vodafone Red abonelerine 2013 yılında 10 milyon TL’yi aşkın fayda sağladıklarının altını çiziyor.

STİL DANIŞMANLIĞI HİZMETİ

2013 yılında yenilenen tarifeleriyle Red’liler, kendilerine özel müşteri hizmetlerine 7/24 ücretsiz erişebiliyor, internet kotalarını mobil cihazları arasında paylaştırabiliyor, yılda üç kez belli şehirlerde mobil hizmet ekibinden acil teknoloji desteği alabiliyorlar. Örneğin, Red’li iseniz mobil destek ekibi, cihazınızla ilgili her türlü teknik konuda bulunduğunuz yere gelerek hizmet veriyor. Back-Up Kişisel Asistanlık Hizmeti sayesinde kişisel asistanlık hizmetinden faydalanıp, eğlence danışmanlığı, yol yardım, stil danışmanlığı, konut yardım, seyahat, servis bedelsiz uçak bileti satın alma ve yurt dışı seyahat sigortası gibi birçok hizmeti alabiliyorsunuz. Abone stil, moda ve trendler hakkındaki her sorusunun kendisine özel cevabını almak için telefonda Stil ve Alışveriş Danışmanı’na limitsiz ve ücretsiz bağlanabiliyor.

LOUNGE KEYFİ YAŞAYABİLİRSİNİZ

Papyon.com’la Red’liler 50’den fazla restoranda rezervasyon yaptırıp ve özel indirimlerden faydalanabiliyor. Babylon’da yüzde 50 indirimle bilet alırken, bir sinema bileti alan Red’liye ikincisi hediye. Red Mobil uygulaması, restoranlardan yazlık mekanlara, online alışveriş sitelerinden araç kiralamaya kadar çeşitli markalarda sürpriz indirim ve hizmetler sağlıyor. Seyahat avantajları kapsamında ise, özel şoförlü VIP havaalanı transferi hizmeti ile İstanbul, Ankara ve İzmir havalimanlarının iç ve dış hatlarındaki TAV lounge’larından ücretsiz yararlanma imkanı bulunuyor. Budget’tan yüzde 50 indirimle araç kiralama imkanı da sunuluyor. Yurtdışına çıkan Red’liler 9,90 TL ödeyerek tarifelerindeki konuşma, mesajlaşma ve interneti sanki yurt içindeymiş gibi 21 ülkede kullanabiliyor.

AVEA, PRIME’I ÇIKARDI

Uzun süredir üst tüketici segmentine yönelik hazırlık yapan Avea ise, 18 Aralık 2013 tarihinde ‘Prime’ markasını lanse etti. Markayı oluştururken herkes için uygun ve ulaşılabilir bir marka olmasına özen gösterdiklerini aktaran Avea Bireysel Segment Yönetimi Direktörü Zeynep Emre Manço, özel müşterilere zengin içerikli teklifler sunduklarını anlatıyor. Manço’nun verdiği bilgilere göre, Avea Prime ile mobil iletişim tekliflerinin yanı sıra, özel mobil hizmet ekibi danışmanlığı, hediye mobil cihaz sigortası, dünya çapında 200’den fazla lounge’da Prime misafiri olarak ağırlanma ayrıcalığına erişmek mümkün. Yurtdışında da kullanılabilecek avantajlı paketler, gözde kayak merkezlerinde konaklamadan, ücretsiz VIP shuttle hizmetine kadar geniş bir yelpazede çeşitli hizmetler sunuyor.

YELPAZE HIZLA GENİŞLİYOR

Diğer operatörler gibi Prime müşterilerine 7/24 bekletmeden özel müşteri hizmetleri veren Avea, abonelerinin kullandığı cihazlara özel hizmet ekibiyle kapıda teknik destek hizmeti sunuyor. Prime’lılar Avea bayilerinden aldıkları akıllı mobil cihazlarını kırılma ve arızalanmaya karşı bir yıllığına sigortalatabiliyor. Yurtdışına çıkarken Prime Yurtdışı Tarifeleri’nden faydalanan özel aboneler, birbirinden farklı ses ve veri paketlerini seçerek olası sürprizlerin önüne geçiyor. Prime’lılar, birçok ülkede istedikleri otel ya da restoranda özel rezervasyon, havaalanı transferi, etkinlik danışmanlığı ve İngilizce tercüme hizmeti gibi kişiye özel hizmetlerden faydalanabiliyor. Prime Müşteri Hizmetleri yurtiçinde olduğu gibi yurtdışında da ücretsiz olarak aranabiliyor. Yurtdışındayken SIM kartınızı kaybederseniz bir telefonunla yedek SIM kartınız adresinize ücretsiz olarak postalanabiliyor.

Avea, kuru temizlemeden giyim alışverişine, otelde konaklamadan restoranlarda indirime dek çok sayıda hizmet için anlaşmalı kurumlarla işbirliğine giderek hizmet yelpazesini geliştirmeyi sürdürüyor.

Operatörler tüm bu hizmetlerle, kendilerini rakiplerinden farklılaştırmaya çalışıyor. Bu uygulamalar, abonelere ayrıcalıklarla dolu bir dünyanın kapısını açarken, operatörlerin de elini güçlendiriyor. Hatırlatmakta fayda var, bu hizmetlerin bir kısmı belli dönemlerde sınırlı sayıda verilirken, bir kısmı da ücretsiz ve abonenin talep ettiği her an sunuluyor.

Ezgi Güler/Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde