Patronlara da 'af' geliyor

Patronlara da 'af' geliyor

Kamu alacaklarının yapılandırılmasını öngören torba tasarıdan yatırımcılar için de müjdeli haber çıktı.

Patronlara da 'af' geliyor
16px
24px
25.12.2010 11:54
ABONE OLgoogle

İstihdam ve yatırım garantili teşviklerden yararlanarak, bedelsiz arsa alıp yatırımı gerçekleştiremeyen işletmelere af geliyor.

Yatırımların gerçekleştirilmesi aşamasında 'ekonomik kriz, doğal afetler' gibi nedenlerle taahhüt ettiği yatırımı ve istihdamı gerçekleştiremeyen yatırımcılar nefes alacak. Kredi imkânlarından yararlanarak yatırımlarını tamamlama imkânı sağlanacak.

Bu konuda ortaya çıkan hukuki ihtilaflar da giderilecek. İşverenlerin ödeme zamanı gelmiş prim ve idari para cezası borçları, alacakları devlet yardımı, teşvik veya destekten mahsup edilecek.

KAMUDA CEO DÖNEMİ

Kamuda üst düzey görevlere özel sektörden parlak isimlerin transferine olanak veren düzenleme de yaşama geçiriliyor. Buna göre, kamuya CEO transferinde "kamuda hizmet" koşulu aranmayacak. Sözleşmeli sağlık personeli de döner sermaye gelirlerinden pay alabilecek. Ücretsiz izin kullanan kamu personelinin genel sağlık sigortası primini işveren karşılayacak.

Hazal Ateş/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde