Patronlara çalışan başına 100 TL cezası var!

Patronlara çalışan başına 100 TL cezası var!

Daha önceden çalışanlarını otomatik katılıma dahil etmesi gerektiği halde dahil etmemiş 32 bin şirket ile 5-9 çalışanı bulunan 282 bin şirketin, 27 Şubat’a kadar otomatik katılım işlemlerini tamamlaması gerekiyor

Patronlara çalışan başına 100 TL cezası var!
16px
24px
21.02.2019 13:09
ABONE OLgoogle

Bu tarihe kadar çalışanlarını otomatik katılıma dahil eden kurumlar yükümlülüklerini yerine getirmiş sayılacak. Etmeyenlere her ay için dahil edilmeyen her çalışan için 100 lira para cezası var..

Daha önceden çalışanlarını otomatik katılıma (Otomatik Bireysel Emeklilik Sistemi) dahil etmesi gerektiği halde dahil etmemiş 32 bin şirket ile son olarak çalışanını Ocak ay sonuna kadar BES'e dahil etmesi gereken 282 bin şirket için yeni bir olanak doğdu.

Çalışanlarını otomatik BES'e dahil etmeyen şirketler in ceza almaması için tüm şirketlere 27 Ocak'a kadar yeni hak tanındı. Buna göre çalışanlarını BES'e dahil etmeyen işletmelerin 27 Şubat’a kadar otomatik katılım işlemlerini tamamlaması gerekiyor. Bu tarihe kadar çalışanlarını otomatik katılıma dahil eden kurumlar yükümlülüklerini yerine getirmiş sayılacak.

Etmeyenlere her ay için dahil edilmeyen her çalışan için 100 lira para cezası var. 5-9 çalışanı olan kurumlar ile birlikte, kademeli otomatik katılım geçişleri geçtiğimiz ay tamamlanmış oldu. Ancak, bu zamana kadar çalışanlarını otomatik katılıma dahil etmesi gerektiği halde, halen dahil etmemiş olan tüm kurumlara 27 Şubat’a kadar geçiş hakkı tanındı. Buna göre 27 Şubat tarihine kadar sisteme dahil olan kurumlar, çalışanlarını süresi içinde emeklilik planına dahil etme yükümlülüğünü yerine getirmiş sayılacaklar.

ÇALIŞAN BAŞINA 100 TL PARA CEZASI VAR

27 Şubat’tan sonra halen çalışanlarını bir emeklilik planına dahil etmemiş kurumlara, T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kuruma bağlı her bir çalışan için ilgili çalışanın sisteme dahil edilmediği ay sayısı kadar idari para cezası uygulanacak.

Rahim Ak/Habertürk

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde