Patronlar yerli seviyor

Patronlar yerli seviyor

Türk iş dünyasının tanınmış isimleri giyim tercihleriyle dikkat çekiyor. Zamanla yarışan işadamları, çoğunlukla tercihlerini yerli hazır giyim markalarından yana kullanıyor...

Patronlar yerli seviyor
16px
24px
02.08.2012 11:17
ABONE OLgoogle

Yoğun iş temposuna rağmen hep şık görmeye alışık olduğumuz işadamlarının nereden giyindiği, özel dikimi mi, hazır giyimi mi tercih ettiği hep merak edilir. Perakender.com'da yer alan habere göre; Türk işadamları genellikle hazır giyim markalarının stillerini tercih ediyor.

Bir kısım işadamı özel dikim yaptırırken, bazı işadamları da moda danışmanlarıyla çalışıyor. Giyimde genel tercih Türk markalarından yana. Ayakkabı konusunda ise İtalyan markalar seçiliyor. Takım elbisede siyah, lacivert ve gri, gömlekte mavi ve beyaz seviliyor. Kravat renkleri turuncudan mora kadar marjinal renklerde olabiliyor. Hafta boyunca klasik takım elbiseler giyen işadamları, hafta sonunda rahat giysi terci ediyor. İşadamları giyim tercihlerini şöyle anlatıyor...

Hollywood yıldızlarıyla tercihi aynı
Ali Ağaoğlu (Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı):
Marka olarak Tom Ford'u tercih ediyorum. Belli markalar kıyafetleri getirirler; oradan seçerim. Canlı renkler favorim. (Ağaoğlu'nun tercihi olan Tom Ford'un tasarımları Hollywood yıldızlarının da gözdesi.)

Ali Murat Kızıltaş (İnci Deri Yönetim Kurulu Başkanı):
Resmi toplantıların olduğu günlerde takım elbise giyerim ama zorunlu olmadığım sürece kravat takmamaya çalışırım. Boss son dönemde en fazla ziyaret ettiğim marka. Günün modasını takip etmeye çalışırım. Hatta en önce deneyenlerden olmak bile isterim. İş kıyafetlerinde tercihlerim gri ve lacivert ağırlıklıdır.

Nedim Esgin (Darty Türkiye İcra Kurulu Başkanı):
Giyimim klasik kategorisine girer diyebilirim. İş giysilerimi, takım elbise, ceket, pantolon ve gömleklerimi özel diktiriyorum. Kışın blue jean, yazın keten, koton pantolonları tercih ederim.

Mehmet Nane (Teknosa Genel Müdürü):
Hafta içi işim gereği sürekli olarak takım elbise giyiyorum. Kumaş, dikim, model ve dayanıklılık açısından tercih ettiğim Türk markaları var. Hafta sonları ise çoğunlukla jean ve spor gömlekleri, tişörtleri tercih ediyorum.

Sinan Öncel (Terteks Yönetim Kurulu Başkanı):
Hafta içi takım elbise, hafta sonu spor giyinirim. Damat ve Hugo Boss'tan alışveriş yaparım. Lacivert, siyah ve füme favori renklerimdir. Modayı takip etmeye çalışırım. Hafta sonu kot pantolon, spor gömlek ve spor ayakkabı giyerim.

Kendi markasını giyiyor
Ahmet Said Kavurmacı (Aydınlı Grup Yürütme Kurulu Başkanı):
Alışverişlerimi kendi markalarımız olan Cacharel- Pierre Cardin ve US Polo mağazalarımızdan yaparım.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde