Patronlar hangi çorabı giyiyor?

Patronlar hangi çorabı giyiyor?

İş dünyası çorap boyunda dizaltı, iplikte de bambu ve yün tercih ediyor

Patronlar hangi çorabı giyiyor?
16px
24px
16.12.2012 21:06
ABONE OLgoogle

2010 yılından beri kişiye özel çorap üreten patronların couture’cüsü Çorap Terzisi, Türkiye’de şimdiden 10 bin müşteriye ulaştı.

Talep olması durumunda müşterilerinin evine kadar gidip ayaklarının ölçüsünü alan Çorap Terzisi fikrinin mucidi ve Çorap Terzisi’nin kurucusu Cihat Özbekli “Türk erkeğinin önceliği pamuklu ve siyah çorapta yoğunlaşıyor. Ancak iş iş dünyasına gelince bambu, kavak, merinos yünü gibi birçok ipliğe olan talep de gözle görünür şekilde artıyor” diyor.

50 LİRAYA İSİM

Çorap üretiminde dünya ikincisi olan Türkiye’de kaliteli çorap bulmak isteyen işdamlarının “İtalya, Fransa gibi ülkelerden satın almak” olduğunu belirten Özbekli “Bu boşluğu ve talebi görünce klasik üretimi bırakıp A plus için kişiye özel çorap üretimine başladım. Fiyatlar 10 liradan başlayıp 50 liraya kadar çıkıyor” diyor.

10’lu paketlerde örneğin 240 liralık bir 10’lu paket seçilmesi durumunda isim yazdırma bedeli olarak 50 TL ek ücret alınıyor. Çorap Terzisi şimdilik sadece erkeklere özel üretim yapıyor. Ancak kısa süre içinde kadınlar için de kişiye özel olmasa da lüks segment çorap üretimine girmeyi hedefliyor. Özbekli önümüzdeki ay Avusturya’da dev bir çorap markasıyla işbirliği için görüşmeye gidiyor. Özbekli’yle patronların çorap tercihlerini konuştuk.

RENGARENK VE DİZALTI

Global Yatırım’in patronu Mehmet Kutman da renk düşkünü patronlardan. Kutman rengârenk merserize dizaltı çorap giyiyor. Tek tek uğraşmaktansa bir kerede her renk çorap siparişi vermeyi tercih ediyor.

YÜN VE MİDİ GİYİYOR

Çorap terzisinin müşterilerinden İTO Başkanı Murat Yalçıntaş’ın tercihi de yün çoraptan yana. Boy olarak tercihi ise genel olarak erkek çoraplarının üretildiği boy olan midi boy olarak belirtiliyor.

TERCİHİ FİTİLLİ ÇORAP

Hitay Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Emin Hitay, lastik bölümündeki esneklik konusunda özel bir ölçüye sahip çorap siparişi veriyor. Ayrıca fitilli çorap da tercihleri arasında öne çıkıyor.

FÜME-LACİVERT ALIYOR

Ömer ve Ali Raif Dinçkök’ün seçimi renk olarak lacivert ve fümeden yana. Tercihleri dizaltı boy ve iplik seçiminde ise yünde yoğunlaşıyorlar. Murat Ülker de çorap terzisinin özel müşterileri arasında yer alıyor.

ÖZİLHAN BAMBU SEVİYOR

Anadolu Grubu’nun Baskanı Tuncay Özilhan’ı kalem koleksiyonerliğiyle tanıyoruz. Ancak Özilhan kaliteli çoraba da meraklı. Boyda en çok dizaltını tercih eden Özilhan’ın giyeceği çoraptaki iplik seçimi ise kayın, kavak ve bambu ağacından yana yoğunlaşıyor.

‘Esas’la satış için flört ettik ama olmadı’

Prensiplerinin tek çorap siparişi için bile ‘Hayır’ dememek olduğunu ifade eden Özbekli henüz kâr etmediklerini, 3 yıl zararı göze aldıklarını söylüyor. Daha önce satın almak konusunda Esas Holding’in kendileriyle ilgilendiğini, ancak sonuca bağlayamadıklarını anlatan Özbekli, “Esas Holding kapımızı çaldı. Çağatay Özdoğru ve Erhan Kamışlı müşterimizdi. Şevket Sabancı bizi görüp ‘Görüşün’ talimatı vermiş. Ama görüştüklerinde hoşlarına gitmeyen şu oldu. Onlar bizim bu iş için özel makine icat ettiğimizi sandılar. Biz ise bir iş modeli icat etmiştik. Bir makine know-how’ımız yok. Bu, beklentilerine uymadı. Dikkatlerini çekmek de bizim için önemliydi” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde