Patronlar, bölgesel asgari ücrete 'hayır' dedi

Patronlar, bölgesel asgari ücrete 'hayır' dedi

Patronlar IMF'nin uzun yıllardır gündeme getirdiği "bölgesel asgari ücret" önerisine kesin bir dille "hayır" dedi. "

Patronlar, bölgesel asgari ücrete 'hayır' dedi
16px
24px
24.06.2010 08:35
ABONE OLgoogle

"Ulusal İstihdam Projesi"ne yönelik çalışmalar sürerken, patronlar IMF'nin uzun yıllardır gündeme getirdiği "bölgesel asgari ücret" önerisine kesin bir dille "hayır" dedi.

"Bölgesel asgari ücret uygulaması, işsizliği artırır, sosyal barışı bozar" uyarısında bulundu. İşsizliğin sabit tutulabilmesi için her yıl 600 binin üzerinde iş imkânı yaratılması gerektiğini vurgulayan patronlar, istihdam yaratacak reel sektörün omuzundaki vergi ve prim yüklerinin hafifletilmesi çağrısı yaptı.İşçi ve işveren sendikaları, istihdam paketine ilişkin görüş ve önerilerini Devlet Bakanı Ali Babacan'a iletti.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından sunulan raporda, bölgesel asgari ücret uygulamasının işsizliği daha da artıracağı vurgulanırken, vergi prim yükünün azaltılması, kıdem tazminatı yükünün hafifletilmesi, esnek çalışma modelinin geliştirilmesi, fon ödeneklerinin artırılması ve sosyal sigorta işveren prim yükünde kalıcı bir indirim programının uygulanması önerileri yapıldı.

Hazal Ateş/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde