Patronlar Kulübü'nde neler oluyor: Ali Koç aday olmazsa ibre kimden yana?

Patronlar Kulübü'nde neler oluyor: Ali Koç aday olmazsa ibre kimden yana?

Sadece babası Rahmi Koç'un değil, çoğu TÜSİAD üyesinin gönlünde de Ali Koç'un başkanlığı yatıyordu.

Patronlar Kulübü'nde neler oluyor: Ali Koç aday olmazsa ibre kimden yana?
16px
24px
30.10.2016 11:27
ABONE OLgoogle

Sadece babası Rahmi Koç'un değil, çoğu TÜSİAD üyesinin gönlünde de Ali Koç'un başkanlığı yatıyordu. Ancak o sürpriz bir şekilde 2018'de Fenerbahçe başkanlığı için adaylığını açıkladı. Koç önce TÜSİAD sonra Fenerbahçe'ye başkan olur mu? Koç olmazsa Cansen Başaran Symes'in devam etmesi sürpriz olmaz.
"Ben TÜSİAD başkanı olsun istiyorum, onun gönlü Fenerbahçe’de.”

Koç Holding Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Rahmi Koç’la bu yılın başında yaptığımız bir sohbette, Ali Koç’un Fenerbahçe başkanlığı yine gündemdeydi. Nasıl karşıladığını sorduğumda, Rahmi Bey yukarıdaki yorumu yapmıştı.

Patronlar Kulübü'ne başkan olacaktı, Feneri seçti

Ali Koç’un Fenerbahçe’ye başkan adaylığı son günlerin en önemli gündem maddelerinden biri oldu. Bu kez Koç kendi ağzından 2018’de aday olabileceğini açıkladı. Ali Koç, Ankara’dan sinyal alıp mı aday oldu, yoksa nabız mı yokluyor? Aziz Yıldırım’ın desteği var mı, yoksa erken mi davrandı? Fenerbahçe ve futbol camiası şimdi bu soruların yanıtlarını arıyor. Türkiye’nin en büyük şirketinin başındaki bir işadamının bunları düşünmeden konuşacağını düşünmek zor tabii.

TÜSİAD’DA NELER OLACAK?

Spor camiasında tartışma yaratan bu adaylık, bir başka kurumu daha etkiliyor. Gözler şimdi genel kurulu Dünya Ekonomik Formu nedeniyle 11 Ocak’a çekilen TÜSİAD’a çevrilmiş durumda. Çünkü seçimli genel kurulda halen başkan yardımcısı olan Ali Koç’un başkanlığı da gündemdeydi.

Sadece babası Rahmi Koç’un değil, çoğu TÜSİAD üyesinin gönlünde de Koç’un başkanlığı yatıyordu.
Bu gelişmeler karşısında TÜSİAD’da neler olacak? Henüz TÜSİAD’ın büyükleri bu konuyu aralarında konuşmuş değil. Ali Koç’un başkanlık durumunun ancak kasım ayı ortalarında netleşeceğini söylüyorlar.
TÜSİAD’a başkan bulmak hala zor. Koç istemezse, Cansen Başaran Symes’in başkanlığından da memnunlar. Cansen Hanım çok istemese de, bir dönem daha başkan olması sürpriz olmaz.

1 ARALIK’TA ANKARA’DA

Bu arada TÜSİAD’ın yılın son Yüksek İstişare Konseyi geleneksel olarak bu yıl da aralık ayında Ankara’da yapılacak. Normalde aralık ayının 19–20’si gibi yapılan bu toplantı, genel kurulun öne çekilmesiyle 1 Aralık’ta olacak. Bu toplantıda Zafer Yavan’ın yerine Bahadır Kaleağası TÜSİAD Genel Sekreterliği görevine başlayacak.

Türkiye’nin en önemli iş örgütlerinden TÜSİAD’da profesyonel yöneticiden patron başkanlığa dönülecek mi, onu da ocak ayında göreceğiz!

Jale Özgentürk/Hürriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde