Patronlar Kulübü TÜSİAD'ın yeni başkanı kim oluyor?

Patronlar Kulübü TÜSİAD'ın yeni başkanı kim oluyor?

Türk Sanayici ve İşinsanları Derneği (TÜSİAD) 20 Şubat’ta yapılacak genel kurula hazırlanıyor. Başkan ve yönetim kurulu üyeleri de yeniden belirlenecek.

Patronlar Kulübü TÜSİAD'ın yeni başkanı kim oluyor?
16px
24px
17.02.2019 16:57
ABONE OLgoogle

 Geçen haftalarda bir dönem başkanlık yapan Erol Bilecik’in ayrılma ihtimali olduğunu yazmış muhtemel başkan adayının da Simone Kaslowski olacağını yazmıştım. Öğrendiğime göre Bilecik kendi isteğiyle ayrılıyor, bir dönem daha başkanlık yapmak istememiş.

Yerine de başkan yardımcılarından Simone Kaslowski’nin gelmesi kesinleşti. Kaslowski, TÜSİAD’daki geleneğe uygun olarak kendi yönetim kurulunu da belirlemek için görüşmelerini sürdürüyor.

Öğrendiğime göre yönetim kurulunun yarısı değişecekmiş. Bugünkü yönetim şu isimlerden oluşuyor: “Ali Koç, Simone Kaslowski, Murat Özyeğin, Serra Akçaoğlu, Metin Akman, Batu Aksoy, Esin Güral Argat, Bahadır Balkır, Barış Oran, Agah Mehmet Tara, İdil Yiğitbaşı.”  

Yüksek İstişare Konseyi Başkanlığı konusunda ise başkan Tuncay Özilhan bu dönemde görevini sürdürecek. Ancak gelecek seçimde başkanlık eski başkanlardan Arzuhan Doğan Yalçındağ’a geçecek. Bu arada daha önce yazdığım kulis haberi Özilhan’ı üzmüş... Aradı ve yazıda kendisinin sanki Simone Kaslowski ve Erol Bilecik’e karşı olduğu gibi bir yorum çıktığını söyledi.

Bilecik de Kaslowski de TÜSİAD’ın önemli isimleri. Amacım tabii ki böyle bir yoruma neden olmak değildi. Bilecik, söylemleriyle başarılı bir başkanlık dönemini geride bırakıyor. Kaslowski ise uluslararası ilişkileri güçlü bir isim.  

Simone Kaslowski kimdir?

Simone Kaslowski, Bilecik yönetiminde Küresel İlişkiler ve AB Yuvarlak Masası Lideri olarak Başkan Yardımcılığı görevine getirilmişti.

Simone Kaslowski 1965’de kurulan Organik Kimya’da ikinci kuşak bir sanayici. Babası Aldo Kaslowski, TÜSİAD yönetimlerinin vazgeçilmez ismiydi.

1963 yılında Torino-İtalya’da dünyaya gelen Simone Kaslowski, Pierre Loti Lisesinden 1980 yılında mezun oldu. Worcester, Massachusetts’te bulunan Clark University Worcester Bachelor of Arts’ı da 1984 yılında tamamladı.

Organik Kimya şirketinin, Rotterdam, Hollanda, Lugano, İsviçre ve İstanbul’da Avrupa ve Anadolu yakalarında fabrikaları var.

Simone Kaslowski, İngilizce, Fransızca, İtalyanca ve Türkçe biliyor.

Jale Özgentürk/Hürriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde